I

for inkasso

Når noen er skikkelig lei av at du ikke betaler regningene dine, kan de gå til såkalt rettslige skritt for å få deg til å betale. Og de skrittene kan bli både dyre og kjipe for deg.

Først må de sende et inkassokrav som forteller deg hva som nå kommer til å skje. Noen firmaer lar andre gjøre den jobben for seg - og “selger” din ubetalte regning til et inkassoselskap. Uansett hvem som sender deg inkassovarsel, må alle varsellampene dine blinke rødt. Det kan koste mye å ikke betale. En uskyldig parkeringsbot kan for eksempel ende opp på tusenvis av kroner.

Inkassosaker kan følge deg i flere år og gjøre det vrient å få lån og kreditt. Så betal regningene dine i tide - det lønner seg, så slipper du å havne i skikkelig økonomiske problemer.

Om du skulle få problemer, må du kontakte den du skylder penger, så fort du kan. Kanskje kan dere bli enige om at du betaler litt om gangen?

Se også R for Regningskonto og B for Betalingsanmerkning.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB