K

for kasko

Kasko kommer fra spanske “casco” og betyr “skipsskrog”

I dag er kasko bilforsikring, men det stammer fra sjøfart, som i tidligere tider var skikkelig skummelt. Den portugisiske sjøfareren Ferdinand Magellan la i år 1519 ut på verdens første jordomseiling med en flåte på fem skip og nærmere 300 mann. Selv døde han underveis, og kun ett skip og 18 menn returnerte i år 1521.

Nå er det heldigvis vanligere å ha bil enn å legge ut på sjøekspedisjon. Men det er fortsatt sjanse for skader på “skroget” og de som befinner seg inni. Da lønner det seg å være dekket av forsikring.

Fullkasko er liksom kremversjonen, etterfulgt av delkasko som en god nummer to og ansvarsforsikring helt nederst. Som med alt annet betaler du mer for den beste forsikringen, men kommer også bedre ut av det om noe skulle skje.

Ansvarsforsikring, som du er pålagt å ha, dekker fører- og passasjerulykke, samt eventuell rettshjelp. Delkasko dekker i tillegg tyveri, hærverk og brann. Fullkasko dekker mye, men kanskje ikke alt du tenker på. Derfor: Les forsikringspapirene. Mange sier at de er skrevet med liten skrift. Men de er faktisk ikke det.

Sjekk også ut F for Fripolise, som er et ord som stammer fra italiensk.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB