Enkel bilhandel - vi har gjort bilhandel enkelt

Bilde av appen Enkel bilhandel
Enkel bilhandel er en app som hjelper deg som skal kjøpe eller selge bil med alt det praktiske ved en bilhandel. Omregistrering, kjøpekontrakt og sikker overføring av penger ordnes alt sammen i appen.

Last ned Enkel bilhandel fra AppStore

Enkel bilhandel bilde og link til nedlasting

Last ned Enkel bilhandel fra GooglePlay

Enkel bilhandel link til nedlasting

Få tilsendt lenke til din mobil

Send kodeord <Bilhandel> til 04800 så mottar du lenke til appen på mobilen din - helt gratis.
 

Forklaringsfilm


Spørsmål og svar

Hva bør vi ha ordnet i forkant av Enkel bilhandel?

Enkel bilhandel er til for forenkle og trygge selve oppgjøret. I forkant av Enkel bilhandel bør kjøper og selger ha snakket sammen og være enige om å bruke denne løsningen til oppgjøret.

Før kontrakten bekreftes anbefaler vi at bilen blir besiktiget og prøvekjørt. DNB vil hjelpe dere med det praktiske og sikre at handelen foregår i ordnede former.
Kjøpekontraken signeres med BankID, det er viktig at du har bankID-passord og kodebrikke/bankID på mobil klart når du skal signere kjøpekontrakten.

Hvem kan invitere til en handel?

Både kjøper og selger kan invitere motparten til å delta i en handel. Vi forutsetter at selger er den riktige eier av bilen og at begge parter er over 18 år og har aktiv bankID. Hverken kjøper eller selger må være kunde av DNB for bruke denne løsningen.

Hvilken risiko tar jeg som selger?

Noen ganger kan du som selger være usikker på hvorvidt kjøper virkelig betaler eller har overført pengene, om han har etablert forsikring og om bilen virkelig blir omregistrert. Ved å følge stegene i Enkel bilhandel vil du være sikker på at alt blir ivaretatt.

Hvilken risiko tar jeg som kjøper?

Vanligvis i en bilhandel er det viktig å sjekke hvem som eier bilen og om det er registrert en heftelse i bilen. Hvis dere følger stegene i Enkel bilhandel tar vi ansvar for dette.
Det er fortsatt viktig at du som kjøper passer på at bilen blir beskrevet riktig i kjøpekontrakten og at bilen er som dere har avtalt.

Kan jeg bruke appen hvis jeg vil forsikre bilen i et annet forsikringsselskap enn DNB?

For å gjøre handelen enklest mulig vil du automatisk få en gratis bilforsikring av DNB de første 30 dagene. Dersom du ønsker å bruke et annet selskap står du helt fritt til å bytte etter at handelen er gjennomført.

Hva trenger jeg for å kunne invitere en motpart til Enkel bilhandel?

Du trenger mobiltelefonnummeret til motparten. DNB vil sende invitasjonen til dette nummeret med en invitasjonskode. Registrering med personnnummer og bankID gjør at man kan være sikker på at man handler med riktig person.

Hvordan innbetaler jeg penger til Enkel bilhandel?

Har du pengene på en konto i DNB så gjør du enkelt overførselen i løsningen, dette skjer med en gang også i helgen.

Hvis kjøper skal overføre fra en annen bank vil kontonummer og KIDnummer for innbetaling bli vist i løsningen.  Husk at dette må gjøres i god tid før du skal overta bilen. Dette tar vanligvis ca en virkedag, skal dere gjøre handelen ferdig i helgen så må kjøper overføre pengene torsdag. 

Hvis du som kjøper angrer deg og det ikke blir noe av kjøpet i denne omgangen vil selvsagt pengene bli tilbakeført til din konto.