Kontakt oss om bolig

snakk med oss p boligchat

Har du funnet drømmeboligen?

ung mann visning

Her kan du som skal kjøpe eller selge bolig spørre oss om ditt neste boligkjøp. 

 

Vanlige spørsmål om bolig

Hvor mye kan jeg låne til bolig?

Hvor mye du kan låne til boligkjøp avhenger av hvor mye du har i inntekt og hvor mye du har i lån fra før. Prøv vår lånekalkulator så får du en indikasjon på hvor mye du kan låne totalt til bolig.

Send oss en lånesøknad, så blir du raskt kontaktet av en rådgiver som kan gi deg svar i forhold til din situasjon.

Hvordan søker jeg boliglån?

Send oss en lånesøknad fra nett, så kontakter en rådgiver deg raskt og kan gi deg et forløpig svar. Vi behandler lånesøknader alle dager - i helgene også! Når du starter lånesøknaden så velger du utfra det behovet du har, da får da bare spørsmål om det som er relevant for ditt behov.

Det er lurt å hente fram siste års selvangivelse og nyeste lønnsslipp, da har du opplysningene du trenger. Logger du inn i nettbanken og søker så sparer du tid ved at personlige opplysninger allerede er utfylt.

Hvor mye egenkapital må jeg ha for å søke boliglån?

Kravet om 15 prosent egenkapital betyr at du må ha spart en god del selv, eller at du må få hjelp.

Er du under 34 år, anbefaler vi å spare i BSU og BSU 2.0. Opprett en fast spareavtale så får du fremdrift på sparingen din. Kanskje foreldre eller noen andre kan stille som kausjonister eller som medlåntagere?

Er du over 34 år må du ha annen sparing og sikkerhet for egenkapital. Eier du en bolig i dag og skal kjøpe ny bolig, trenger du å vite hva boligen du eier er verdt. Du kan bestille verdivurdering hos DNB Eiendom.