Spørsmål om aksjehandel på nett

Er Aksjehandel på Internett tilgjengelig hele døgnet?

Du kan legge inn dine ordre 24 timer i døgnet, men utførelsen vil kun skje i børsens åpningstider, som er fra kl 09.00-17.30 mandag til fredag (gjelder Oslo Børs).

Hva er en handlekonto?

Handlekonto er en pengekonto, og er betegnelsen vi bruker på den spesielle oppgjørskontoen som er opprettet for deg til å handle aksjer på dnbnor.no. Du må benytte denne kontoen som en oppgjørskonto. Påse at du har penger disponibelt på denne kontoen før du legger inn din kjøpsordre.

Hva er en sluttseddel?

En sluttseddel er et juridisk avtaledokument som bekrefter at en transaksjon er gjennomført. Nettbankskunder kan velge å motta sluttsedler via Postkassen på dnbnor.no, eller be om at den blir sendt per post eller E-post.

Hvor mye betaler jeg i kurtasje?

Se prislisten for oppdaterte kurtasjesatser til enhver tid.

Kan jeg bruke min eksisterende VPS-konto til aksjehandel?

Ja, så lenge din VPS-konto er i DNB. Når du blir kunde vil du imidlertid få opprettet en ny VPS-konto hvis du ikke oppgir at du har en slik konto. Du må deretter sørge for å overføre dine verdipapirer til denne kontoen ved å fylle ut dette skjemaet.

Hvordan får jeg kursinformasjon i sanntid?

Kursinformasjon i sanntid bestiller du når du har fått tilgang til Aksjehandel på Internett. Bestilling gjøres ved å velge "Endre" under "Min Aksjehandel" etter innlogging. En kan da velge om abonnementet skal være med eller uten sanntidsordredybde, samt hvor lenge abonnementet skal løpe. Kostnaden vil bli belastet din aksjehandelskonto i det du bestiller. Kostnaden er den samme som Oslo Børs forlanger for å kunne gi deg slik tilgang, se prislisten. Bestilling av sanntidskurser er kun mulig for Oslo Børs og de øvrige nordiske markedene (OMX).

Hva menes med en Snapshot?

Et snapshot gir et øyeblikksbilde av tilbudet og etterspørselen etter en bestemt aksje. Du finner snapshot ved å høyreklikke på en aksje, velg dybde og snapshot. For priser på snapshot - se prislisten.

Kunder som abonnerer på "sanntid med dybde" trenger ikke bruke snapshot da ordredybden er i sanntid.

Hvordan kjøper og selger jeg aksjer?

Før du skal gjøre ditt første kjøp, må du overføre penger til din handlekonto. Har du penger på en annen konto i DNB kan du enkelt overføre penger via Nettbanken. Velg den aksjen som du ønsker å handle og trykk "Kjøp". I kjøpsbildet må du legge inn antall aksjer og Limit som er den maksimale kursen du er villig til å betale for en aksje. Ønsker du å endre eller slette en ordre gjør du dette under fliken, "Ordrer" i menyvalget, "Portefølje og ordre"

Når det gjelder salg så er det viktig å kontrollere at det antallet som skal selges stemmer med det som er registrert på din VPS-konto. Vær oppmerksom på at du ifølge avtalevilkårene er ansvarlig for at du selger det antallet du faktisk eier. Hvis antall aksjer på din VPS-konto viser feil antall så ta kontakt med oss.

Hva menes med Limit?

Limit er den maksimale prisen som du er villig til å gi for en aksje ved kjøp, og minimumsprisen pr aksje som du er villig til å selge for.

Det er begrensninger i forhold til hvilken limit som en kan sette på en ordre. Oslo Børs godtar som hovedregel ikke ordre med en limit som avviker mer enn 20 % fra siste omsatte kurs. Ordrer med en limit som avviker mer enn 20 % fra siste omsatt kan bli kansellert av våre børsmeglere. Det samme gjelder for Stop Loss-ordre. Hvis ordrens limit avviker mer enn 20 % fra Stop Loss-kursen vil ordren normalt ikke bli sendt til børs.
Finner du ikke det du leter etter? Send oss en e-post
Kontakt Aksjehandel/-analyse
DNB Markets
08940
Åpningstid:
Hverdager 07.30 - 22.10

DNB Markets

Vilkår og avtaler