Pensjon for selvstendig næringsdrivende

Dame med mrkt hr
Nå kan du som selvstendig næringsdrivende spare mer til pensjon og samtidig få svært gode skattefordeler.

Hva er fordelen?

Den store fordelen med å spare i innskuddspensjon er at du kan få inntil 50 prosent av sparingen i skattefradrag. Jo mer du tar ut i lønn, jo mer sparer du i skatt.

Og som selvstendig næringsdrivende kan du nå spare inntil 6 prosent av lønnen din til pensjon – mot 4 prosent tidligere.

Hvem passer dette for?

Dette er en sparing som passer best for deg som er selvstendig næringsdrivende, frilanser, har enkelpersonforetak eller driver virksomhet ved siden av jobb, og tar ut mer enn 665.000 kroner i lønn.

» Jeg ønsker tilbud om innskuddspensjon
 

Usikker på hva du får i pensjon?

Tar du utgangspunkt i å leve på alderspensjonen fra folketrygden vil inntekten din bli 40-70 prosent lavere enn den er i dag. Vi henter automatisk inn pensjonstallene dine fra folketrygden, i tillegg til pensjonsavtalene fra alle stedene du har jobbet.

» Beregn din pensjon her

Pensjonskalkulator - beregn din kalkulator

Pensjonskalkulator - beregn din pensjon
 

Andre måter å spare til pensjon

Tar du ut mindre enn 665 000 kroner i årlig lønn vil innskuddene gi deg lavere pensjonsopptjening i folketrygden, noe som gjør at det kan lønne seg mer å spare på egen hånd. Holder du deg kun til alderspensjonen fra folketrygden, vil inntekten din bli redusert med 40-70 prosent den dagen du går av med pensjon.

» Se flere måter å spare til pensjon her

Send "pensjon" til 04800 - så ringer vi deg!


 

 
 

Nyttige lenker

» Beregn din pensjon med pensjonskalkulatoren

Kontakt DNB Liv

Telefon: 915 05225 (man - fre kl. 08-20)

» Send oss spørsmål