– Tror boligprisene kan øke med mer enn 5 prosent i år

– Det er ingen tvil om at vi har et velfungerende boligmarked, sier Renate Sørestrand-Hansen i DNB Eiendom.

FUNGERER GODT: – Det er ingen tvil om at vi har et velfungerende boligmarked, sier Renate Sørestrand-Hansen i DNB Eiendom. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 05. apr 2024
Artikkelen er flere år gammel

Boligprisene i Norge fortsatte oppover i mars med en vekst på 0,9 prosent, og bare siden nyttår har prisene økt med hele 5,9 prosent, viser ferske tall fra Eiendom Norge. 

– Tallene viser tydelig at vi har et velbalansert boligmarked med god forutsigbarhet både for selger og kjøper. I snitt selges boligene noe over prisantydning, men det er kun unntaksvis at budrundene tar helt av sier Sørestrand-Hansen.

Spesielt i siste halvdel av måneden har det kommet mange nye boliger ut i markedet, men samtidig har det også blitt solgt mange boliger som har ligget ute en stund. At antall usolgte boliger har falt jevnt og trutt siden nyttår bidrar også til en bedre balanse i markedet.

– Jeg tror perioden fram mot sommeren vil være et gunstig tidspunkt for boligbytte, fastslår Sørestrand-Hansen. 

Skal du selge bolig? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her

Forventer videre prisvekst

Av storbyene var det Bergen som fikk sterkest vekst, med en økning på 2,9 prosent, mens Oslo endte på 0,9 prosent. I Trondheim og Stavanger var prisutviklingen tilnærmet flat.

– Den tidlige påsken påvirker naturligvis salgstallene, men det har likevel vært bra fart gjennom måneden, sier Sørestrand-Hansen.

Av de mindre byene skiller Hamar og Tønsberg m/Færder seg positivt ut med en vekst på henholdsvis 2,9 og 1,8 prosent. Også i randsonene til Oslo, som Follo og Asker/Bærum, har det vært en sterk i utvikling i mars med en økning på 2,9 og 1,7 prosent.

– Jeg tror boligprisene vil fortsette videre oppover fram mot sommeren, godt hjulpet av utsikter til et sterkt lønnsoppgjør og en mulig rentenedsettelse til høsten. At boligbyggingen fremdeles befinner seg på et rekordlavt nivå vil også legge press på bruktboligprisene utover høsten, spesielt i storbyene.

– Jeg blir ikke overrasket om vi ender på en vekst mellom fem og sju prosent når året er omme, avslutter Sørestrand-Hansen.

Vil du vite hva boligen din er verdt? Her kan du bestille verdivurdering