Om DNB Nyheter

DNB Nyheter er ikke en vanlig nettavis. Vi er ikke uavhengige, vi er ikke nøytrale journalister og vi som skriver her får lønn av banken.

Likevel er DNB Nyheter heller ikke «bare» reklame. Vårt mål er å «hjelpe folk å bli litt klokere gjennom kommunikasjon som opplyser, skaper tillit, engasjerer og motiverer til å ta de riktige økonomiske valgene i hverdagen.» Det betyr at alt vi gjør skal gi deg som leser noe igjen for å bruke tid på det vi lager – gode råd, inspirasjon eller ny kunnskap.

I DNB jobber det 10 000 økonomiske eksperter - mennesker som ikke bare brenner for faget, men som også brenner for å dele kunnskapen sin, enten det handler om familieøkonomi eller investeringer eller valuta; DNB Nyheter skal gi deg de beste rådene fra de beste ekspertene.

Ja, vi  er en bank. Men vi er også Norges største økonomimiljø. Å dele kunnskap er derfor en del av vårt samfunnsoppdrag. Derfor har vi skapt DNB Nyheter. Hver uke er over 250 000 nordmenn inne på nettavisen vår, og forhåpentligvis blir de litt klokere.

Har du råd og innspill til oss? Vi er glade i dialog og treffes, enten her i kommentarfeltet, på e-post og på Facebook.

Vi i DNB Nyheter er opptatt av å lage godt og troverdig innhold for våre lesere. Derfor følger vi DNBs egne etiske plakat for innholdsmarkedsføring.

DNB Nyheters avtale med NTB

DNB Nyheter har inngått en avtale med NTB om mulighet til å publisere økonomiartikler fra nyhetsbyrået på vår nettside. Bakgrunnen for dette er at DNB Nyheter ønsker å tilby sine lesere et bredt utvalg av innhold om økonomi. DNB Nyheter er opptatt av at leserne våre skal forstå forskjellen mellom innholdsmarkedsføring fra DNBs egen redaksjon og de uavhengige, redaksjonelle artiklene som NTB lager. NTBs artikler vil derfor merkes tydelig som «redaksjonelt innhold fra NTB» og det vil ikke knyttes markedsføring av produkter og tjenester gjennom lenker etc. til disse artiklene.

Fra tid til annen vil NTB lage nyheter om DNB som selskap. Disse artiklene er det ikke naturlig at DNB Nyheter publiserer på vår plattform, ettersom vi selv har direkte tilgang til fakta og talspersoner som eventuelt uttaler seg til NTB. DNB Nyheter er til for å gi råd og hjelpe folk å forstå litt mer om økonomi – ikke drive undersøkende journalistikk av egen virksomhet. Det er pressens rolle.

Bruk av KI i DNB Nyheter

I noen artikler har vi brukt kunstig intelligens for å oppsummere det du leser. I de tilfellene er dette tydelig merket og under oppsummeringen vil du alltid finne følgende tekst: 

Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet Microsoft Copilot og kvalitetssikret av DNB Nyheters innholdsprodusenter og desk før publisering.