Boligjakten:

Dette så Kornelia og Tonje etter på visning

- Du kan som oftest ikke få i pose og sekk, sier Kornelia.

KREVENDE: - Sånn som boligmarkedet er nå må du være villig til å inngå noen kompromisser, sier Kornelia Minsaas (t.h). Foto: DNB
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 18. feb 2021
Artikkelen er flere år gammel

Kornelia Minsaas (26) i @dnbung kjøpte nylig sin første leilighet sammen med venninnen Tonje Cecilie Larsen (27). 

- Sett opp mot hva det kostet oss, kunne vi huke av veldig mye på sjekklista vår. Vi har balkong, nabolaget er veldig hyggelig med fine turområder og parker, og det er kollektivtilbud rett i nærheten, sier Kornelia. 

Det gjelder å prioritere de tingene som er aller viktigst for deg
Kornelia Minsaas

Kornelia forteller at de var på mange visninger rundt i Oslo før de til slutt fikk kjøpt treromsleiligheten på Torshov for 4,9 millioner.

- Sånn som boligmarkedet er nå må du være villig til å inngå noen kompromisser hvis du skal få oppfylt boligdrømmen. Det er nesten umulig å få bade i pose og sekk, så det gjelder å prioritere de tingene som er aller viktigst for deg. 

Hvor mye kan du få i boliglån? Ta testen her!

- Kom inn

Her svarer venninnene på spørsmål og viser frem sin nye leilighet 👇

Se på flere områder i byen

Hvordan får du noe du er fornøyd med i et hett boligmarked?

- Er du førstegangskjøper bør du absolutt sjekke ut flere områder. Du kan bo sentralt mange steder i Oslo, sjekk kollektivtilbudet og sykkelmuligheter, oppfordrer Wissam Bader, eiendomsmegler i DNB Eiendom. 

- Hvis Torshov eller Løkka blir for dyrt, så har du rimeligere alternativer på for eksempel Sinsen, Carl Berner og Løren. Dette er områder på vei opp og jeg tror vi vil se en sterk prisøkning her fremover, interessen er definitivt økende. Men prisene ligger fortsatt et stykke under Løkka og Torshov.

Søk digitalt her så kontakter vi deg

KAN OSLO: Wissam Bader, Eiendomsmegler i DNB Eiendom. Foto: DNB Eiendom

Mer for pengene østover

- Er du villig til å bo noen T-bane stopp lenger ut enn dette, får du mye mer bolig for pengene, som for eksempel på Manglerud og Lambertseter eller oppover i Groruddalen, sier Bader. 

En del ser på leiligheter med prisantydning på maksbeløpet de har på finansieringsbeviset. Bør man heller se på boliger som ligger en del lavere?

- Du bør ha litt ekstra å gå på i en eventuell budrunde, men ikke nødvendigvis. Det spørs hvilket område eller type bolig du ser på. Ta gjerne en telefon til megler for å høre litt om interesse på boligen. Er det få interessenter kan det finnes gode muligheter. Men jeg ville ringt megler og hørt før du eventuelt booker deg på visning.