– Slik fant Anne drømmeboligen

– Jeg er superglad for at jeg til slutt fant drømmeboligen, og fikk solgt leiligheten min raskt, sier Anne Lie-Hetland (41).

FORSPRANGET: – Jeg er superglad for at jeg til slutt fant drømmeboligen, Anne Lie-Hetland (41) fra Trondheim. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 5 min lesetid
Publisert 14. mar 2024
Artikkelen er flere år gammel

Når du har en hektisk hverdag med full jobb og eneansvar for en ettåring, kan det være utfordrende å være på boligjakt – og ikke minst få tid til å gå på visning. Og midt opp det hele skal du begynne å planlegge salg av den boligen du bor i. Dette var situasjonen Anne sto i for et år siden, men så kom hun i kontakt med eiendomsmegler Ina Andersson i DNB Eiendom som fortalte om gratistjenesten «Forspranget».

– Jeg var faktisk ikke klar over at du kan få hjelp av megler til å finne ny bolig og samtidig kunne ordne alt det praktiske rundt salg av leiligheten, selv om du ikke vet nøyaktig når du skal selge. For meg som nesten ikke visste i hvilken ende jeg skulle begynne i, hørtes det helt perfekt ut, sier Anne.

NYTT: Det er mange som ikke kjenner til alle fordelene med en Forspranget-avtale, sier Ina Andersson (til venstre). Foto: Stig B. Fiksdal

De siste sju årene har hun bodd flere steder i Trondheim, og sist i en leilighet på Lilleby sentralt i Trondheim.

– Jeg har alltid trivdes veldig godt med å bo sentralt, men da jeg ble mamma, merket jeg at behovene endret seg raskt. Først og fremst ønsket jeg å flytte til et rolig og barnevennlig område, og til en bolig vi kunne bli boende i lenge. I de andre leilighetene jeg har eid har jeg aldri tenkt så langt fram i tid.

URBANT: Anne ønsket å flytte fra urbane Lilleby til et roligere og mer barnevennlig område. Foto: EFKT / Joakim Reinaas

Dermed bestemte Anne seg for å selge leiligheten på Lilleby, men først måtte hun finne en ny leilighet. 

– Jeg hadde en ganske klar formening om hva slags bolig jeg var på jakt etter og hvilke områder som var aktuelle. Samtidig var det veldig utfordrende å få tid til å gå gjennom alle boligannonser og i det hele tatt komme meg på visning. Hjelpen jeg fikk av Ina gjennom Forspranget-avtalen var uvurderlig, sier Anne.

Skal du selge bolig? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her


Ha alt klart i god tid

Ifølge Ina er «Forspranget» først og fremst en tjeneste for de som planlegger boligsalg litt fram i tid, og som ønsker å ha alt det praktiske klart. Når du har bestemt deg for å selge, er det nærmest bare er å trykke på en knapp så er boligen er lansert

– Når du har fått kjøpt deg ny bolig, er det selvfølgelig en stor fordel å få den gamle ut i markedet så fort som mulig. Med «Forspranget» kan du lansere boligen umiddelbart i stedet for å bruke ukevis på klargjøring etter du har kjøpt. Det kan spare deg for kostbar mellomfinansiering, og ikke minst masse stress og mas som ikke er ideelt når du skal gjøre boligen klar for salg.

NYTT: – Med Forspranget kan du lansere boligen umiddelbart etter at du har kjøpt ny. Det kan spare deg for kostbar mekllomfinansiering, sier Ina. Foto: Stig B. Fiksdal

Har du for eksempel planer om å selge enebolig eller rekkehus på høsten eller vinteren, kan du få tatt bilder av hagen og uteområdene når de er på sitt fineste, altså om sommeren.

– Det er jo viktig å få fram disse kvalitetene på best mulig måte selv om du selger på vinteren. Du kan selvfølgelig ta bilder innvendig samtidig, eller på et senere tidspunkt hvis du for eksempel skal oppgradere hele eller deler av boligen før salg, sier Andersson.

– Det også smart å få inn en byggsakkyndig på et tidlig stadium for å avklare eventuelle avvik. Da har du nok tid til å gjøre aktuelle tiltak som gir en bedre score i takstrapporten dersom det er nødvendig. 

Vil du vite hva boligen din er verdt? Bestill verdivurdering her

Hjelp til å finne ny bolig

Det som kanskje ikke er like godt kjent med «Forspranget», er at du også kan få hjelp av megleren din til å finne nye bolig.

– I Annes tilfelle var dette kanskje det viktigste. Hun var i en situasjon hvor hun hadde veldig spesifikke ønsker til både boligtype og område, samtidig som hun hadde begrenset med tid til å følge med i markedet og gå på visninger. Da er det fint å få profesjonell hjelp til boligjakten, sier Ina.

Anne selv er strålende fornøyd med oppfølgingen hun fikk av Ina gjennom hele prosessen.

– Hun har vært der «all the way» og svart på telefonen til nær sagt til alle døgnets tider. Hun har sendt meg masse tips til aktuelle boliger, blitt med meg på visning – og ikke minst vært en utrolig verdifull sparringpartner som har tatt seg tid til å finlese salgsoppgaver og takstrapporter med et profesjonelt blikk.

Les også: Bedre februar enn forventet

SAMARBEID: Tett samarbeid: Ina har vært med Anne på flere visninger. Foto: Stig B. Fiksdal

– Etter hvert forsto Ina nesten ønskene mine bedre enn meg selv. Jeg husker jeg hadde vært på visning i en veldig fin leilighet, men fikk likevel ikke helt den rette følelsen. Da jeg spurte Ina hva som var galt, svarte hun at beliggenheten var for sentral, og det stemte jo på en prikk, sier Anne og ler.

Fant drømmeboligen til slutt

Etter å ha vært på boligjakt i et drøyt år fant Anne til slutt drømmeboligen, nærmere bestemt en 3-roms leilighet på Persaunet tre kilometer øst for Midtbyen i Trondheim. Men før hun kunne slippe jubelen løs måtte hun vente i sju dager på å få avklart forkjøpsretten

– Det er ikke så ofte det kommer noe for salg i dette borettslaget, og det var en god del folk på visningen. Jeg ble ikke noe mindre nervøs da jeg møtte en dame som hadde mistet en tilsvarende leilighet i borettslaget på forkjøpsrett bare noen dager tidligere.

– Selv med høyeste bud visste jeg jo ikke om noen andre ville ta den på forkjøpsrett, så det var noen nervepirrende dager. Jeg la faktisk inn et bud over meg selv for å være på den sikre siden, men om det var det som ble avgjørende vet jeg ikke. Det var i hvert fall utrolig deilig og en stor lettelse da jeg til slutt fikk beskjed om at leiligheten var min, sier Anne.

Her kan du sjekke hvor mange kjøpere vi har til din bolig

PERSAUNET: Anne synes Persaunet er et perfekt sted for barnefamilier. Foto: EFKT / Joakim Reinaas

Nå har ettåringen blitt to og et halvt, og de to stortrives i den nye leiligheten. Og leiligheten på Lilleby, den ble solgt etter første visningsrunde. Ina er naturligvis også glad for at samarbeidet fikk en lykkelig slutt.

– Det føles veldig bra at Anne til slutt fikk kjøpt boligen hun ønsket seg, og at vi fikk solgt den gamle raskt. For meg har det vært veldig givende å kunne bistå i prosessen, og så er det jo utrolig hyggelig at Anne er så fornøyd med jobben jeg har gjort.