Når er fristen for å overføre til BSU?

I romjulen hagler det inn med spørsmål om BSU fra unge kunder. Her er svarene du trenger for å sikre deg full konto og skattefradrag.

Siste liten: Hvert år er det flere unge som venter til siste liten med å overføre penger til BSU. Da kan du få deg en ubehagelig overraskelse. Foto: Kornelia Minsaas
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 02. des. 2019

Planlegger du å vente til nyttårshelgen med å overføre til BSU? – Det er som å gamble med skattefradraget, sier Hanna Folkvord, finansrådgiver i DNB.

– Mange tror at fristen for å sette over pengene er 31.desember. Dette er ikke riktig, da bankene trenger litt tid til å rapportere inn for at du skal kunne få skattefradraget. I år er siste frist 28.desember kl. 20:30. Da må pengene stå på kontoen, sier Folkvord.

Bankene kan operere med ulike frister og skal du overføre mellom ulike banker tar dette gjerne lenger tid. Derfor anbefaler Folkvord at du setter over pengene i god tid før nyttår.

Full BSU? Putt inn litt ekstra på BSU Start her til samme gode rente

Foto: Stig B.Fiksdal

Svar på det du lurer på

I romjula hagler det inn med BSU-spørsmål fra unge DNB-kunder. Hva er siste frist? Hvor mye kan jeg sette inn? Hvordan overfører jeg fra en annen bank?

Folkvord har svarene du trenger for å sikre deg årets boligsparing med skattefradrag.

Hvor mye kan jeg sette inn på BSU?

– Du kan sette inn maksimalt 25.000 kroner i året. Du får 20 prosent skattefradrag på pengene, altså 5.000 kroner hvis du fyller opp kontoen.

Slik sparte Kornelia (24) penger på å gå gjennom og endre abonnementene sine 

Hvordan ser jeg hvor mye jeg har spart hittil?

– Du kan sjekke hvor mye du har spart i nett- og mobilbanken. Det du har spart i år kommer frem på din disponible saldo. Det du har spart totalt vises under bokført saldo.

Hvor lang tid tar det å overføre pengene fra en annen bank i jula?

– Dette kan ta 1-2 virkedager avhengig av når på dagen du gjør overføringen. Det er derfor lurt å overføre pengene til BSU i god tid før nyttår.

Når er siste frist for å overføre til BSU?

– Absolutt siste frist for å overføre er 28.desember før klokken 20:30, hvis du overfører fra kontoer i samme bank.