DNB Markets om aksjemarkedet 13. februar

Aksjen sendt ned

Cisco la frem tall etter stengetid i USA i går.

NED: Logoen til den amerikanske nettverksgiganten Cisco. Foto: NTB scanpix
Lesetid 5 min lesetid
Publisert 13. feb. 2020
Artikkelen er flere år gammel

Dette er en morgenrapport (*) fra DNB Markets, skrevet av aksjeanalytiker Ole-Andreas Krohn: 

Det amerikanske aksjemarkedet fikk i går drahjelp av en selskapsrapportering, som tross enkelte profilerte unntak, trakk i positiv retning, en oljeprisdrevet vending opp for energisektoren og ikke minst avtakende bekymring for effektene av coronaviruset.  

Dow og Nasdaq steg begge med 0.9%, mens S&P500 stengte opp 0.6%. Volumet på de tre hovedindeksene holdt seg på 98-108 % av gjennomsnittet for de siste tre måneder. I rentemarkedet ligger avkastningen på den amerikanske tiåringen i morgentimene i dag ned 2 basispunkter fra i går ettermiddag på 1.60 %. VIX-indeksen falt i går med 9.5 % til 13.7 punkter. 

Overraskende negativ oppdatering

En overraskende negativ oppdatering av coronavirusets herjinger har tross de positive impulsene fra USA og Europa sendt de asiatiske indeksene ned i morgentimene i dag. I Japan ligger Nikkei-indeksen kort før stengetid ned med 0.3 %, mens de viktigste kinesiske indeksene samtidig er ned inntil 0.6 %. Vendingen opp i de offisielle kinesiske sykdomstallene og den nye usikkerheten dette gir vil kunne påvirke åpningen av de europeiske markedene i dag.

Skuffende guiding fra Cisco

Samtidig fortsetter også flommen av selskapstall og vi får i løpet av de neste timene nesten 60 kvartalsrapporter ut i de nordiske markedene. Fra makrosiden vil i tillegg oppdaterte KPI-tall fra Tyskland og USA kunne påvirke retningen. Det samme gjelder også den ukentlige oppdateringen av de amerikanske arbeidsmarkedstallene. Cisco la fram tall etter stengetid i USA i går. På tross av bedre resultater enn ventet ble aksjen i handel etter børs sendt ned med nesten 5 % etter en skuffende guiding for inneværende år.      

Russiske signaler   

Russiske signaler om støtte til ønskene om å forlenge perioden med eksportreduksjoner har løftet oljeprisene det siste drøye døgnet. Her kommer oppgangen på tross av at de amerikanske lagertallene viste en større økning i råoljebeholdningene enn ventet. WTI-prisen steg i går med USD 1.52 pr. fat til USD 51.35 pr. fat, men har i morgentimene i dag dempet seg noe til USD 51.18 pr. fat. Brent-prisen ligger samtidig på USD 55.66 pr. fat, hvilket er ned igjen USD 0.36 pr. fat i forhold til ved stengetid i det norske markedet i går.    

Solid fra Kongsberg Gruppen

Aksjonærene i Kongsberg Gruppen fikk i går belønningen for en solid Q4-rapport og et uventet høyt utbytte. Kursen stengte opp i overkant av 10 % til NOK 166.20 pr. aksje. Vi har etter rapporten justert EBITDA-estimatene for begge segmentene uten at dette medfører betydelige endringer på konsernnivå når det gjelder 2020. Forventninger til en fortsatt god utvikling for forsvarsvirksomheten og samtidig en forbedring for det maritime virksomhetsområdet gjør at tilsvarende estimat for 2021 er løftet med rundt 4 %. Kursmålet er oppjustert fra NOK 160 til NOK 170 pr. aksje, mens anbefalingen etter oppgangen er tatt ned fra Kjøp til Hold.

(*) Denne rapporten er utarbeidet av DNB Markets, et forretningsområde i DNB Bank ASA. Rapporten baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men DNB Markets garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i rapporten reflekterer DNB Markets’ oppfatning på det tidspunkt rapporten ble utarbeidet, og DNB Markets forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Rapporten skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi. DNB Markets påtar seg ikke noe ansvar, verken for direkte eller indirekte tap, som følge av at rapporten legges til grunn for investeringsbeslutninger. Her kan du lese den fulle versjonen