Avventer utbyttevurdering

Styret i DNB vil vurdere spørsmålet om utbytte frem til selskapets generalforsamling i slutten av april.

Styreleder Olaug Svarva i DNB Foto: NTB Scanpix
Lesetid 1 min lesetid
Publisert 23. mar 2020
Artikkelen er flere år gammel

Styret i DNB har i dag svart Finanstilsynet på brevet de har sendt alle finansinstitusjonene, hvor de ber om styrenes vurderinger av utbytte. 

- Norsk økonomi går inn i en svært krevende og usikker periode, og vi forstår at Finanstilsynets ber alle finansinstitusjonene om en vurdering. Vi er i en helt ekstraordinær situasjon, og usikkerheten gir store daglige utslag i de internasjonale finansmarkedene, sier styreleder i DNB, Olaug Svarva.

- Styret er opptatt av å manøvrere slik at DNB skal kunne hjelpe kundene våre gjennom denne krisen. Vi skal være der for kundene våre, sier Svarva.

DNB er en av Europas mest solide banker, og er meget godt rustet til å møte følgene av den situasjonen norsk økonomi befinner seg i. Den finansielle styrken DNB har bygget opp over flere år, gir banken god kapasitet til å gi kunder som trenger det finansiering og bistand. Likevel anerkjenner styret at det er forhold som kan endre seg raskt de neste ukene.

- Generalforsamlingen er i slutten av april, og fram til det får styret mer tid til å vurdere situasjonen, og får mer innsikt i konsekvensene denne krevende situasjonen får for DNB og våre kunder. Vi har derfor svart Finanstilsynet at vi kommer til å analysere situasjonen fram til generalforsamlingen, for å se om forutsetningene for å bistå kundene våre har endret seg, sier Svarva.