Handelsdata for DNB aksjehandel for juni

De mest populære aksjene i juni

Privatinvestorene kjøpte både Yara, PGS og Frontline i juni.

AKSJEKJØP I JUNI: Yara ble mest kjøpt, mens Equinor ble mest solgt og PGS ble mest handlet i juni. Foto: Yara / Atypix
Lesetid 1 min lesetid
Publisert 06. jul 2023
Artikkelen er flere år gammel

Juni ble en positiv måned for aksjer. I USA steg både SP500- og Nasdaq100-indeksen mer enn seks prosent, mens hovedindeksen ved Oslo Børs begrenset oppgangen til rett over en prosent.

Når vi oppsummerer privatinvestorenes handelsaktivitet for juni viser fasiten at det ble solgt aksjer for 161 millioner kroner mer enn det ble kjøpt for. Det er første måned med nettosalg siden februar 2023.

Dataene viser fremdeles tegn til at investorene er avventende til markedet, men den totale handelsaktiviteten tok seg forsiktig opp for andre måned på rad og er nå på linje med da vi startet den offisielle målingen i januar 2020.

Yara ble mest kjøpt, mens Equinor ble mest solgt. PGS ble mest handlet. Aktivitetsnivået i «grønne aksjer» blir stadig lavere, men vi registrerer også at forholdet mellom kjøp og salg holder seg på «nøytrale» nivåer.

Av de 50 mest handlede aksjene i juni var seks av disse lakseaksjer. Samtlige ble nettokjøpt. Analyseteamet til DNB Markets har pekt på kursfallet i sektoren den siste måneden som en god inngangsmulighet på sikt.

Det ser ut til at investorene er enig – dataene indikerer at de prøver fiskelykken i sommer! 

Foto: DNB
Foto: DNB
Foto: DNB
Foto: DNB
Foto: DNB
Foto: DNB
Foto: DNB
Foto: DNB
Foto: DNB
Foto: DNB
Foto: DNB
Foto: DNB
Foto: DNB
Foto: DNB