Dagens aksjetips:
Av oljeselskapene mener DNB Carnegie at Shell, Total og Eni ser ut til å være mest attraktivt priset.
Hint om fremdrift i enkelte av tollforhandlingene, positivt tolkede konklusjoner fra stresstestingen av banksektoren, oppkjøpsrelaterte nyheter i teknologisektoren og ytterligere fall i rentene ga det amerikanske aksjemarkedet et løft inn mot stengetid i går kveld. Dow, S&P500 og Nasdaq kunne innlede den kortere børsuken opp henholdsvis 0.6%, 0.5% og 0.5%.
Omsetningsvolumet på de samme tre indeksene endte samtidig på 104-110% av volumet for de siste tre måneder. VIX-indeksen steg med 2.5% til 16.7 punkter. Futureskontrakten på S&P500 er i morgentimene ned med 0.1% og renten på tiårige US statsobligasjoner har i Asia samtidig kommet ned på 4.22%. Avkastningskravet ligger i øyeblikket dermed 5 basispunkter lavere enn ved stengetid i det norske markedet i går.
Overgangen til et nytt kvartal betyr at vi allerede tidligere i dag har fått de japanske Tankanrapportene for Q2. Målingen og utsiktene for industrien ser ut til å være bedre enn ventet, men med ytterligere trusler om økt toll fra USA de siste timene og en styrket Yen-kurs faller Nikkei inn mot stengetid likevel med 1%. De viktigste kinesiske indeksene er i øyeblikket ned inntil 1%. Dersom det ikke kommer vesentlige overraskelser i forbindelse med dagens fremleggelse av andre runde med globale innkjøpssjefsindekser for juni vil investorenes oppmerksomhet raskt, og i tillegg til å være rettet mot tollforhandlingene, rettes mot KPI-tallene for Eurosonen i juni og deretter mot den amerikanske ISM indeksen for industrien. Samtidig med ISM-tallene får vi også ukens første nøkkeltall for utviklingen i det amerikanske arbeidsmarkedet.
I påvente av helgens møte i OPEC+ og med et bakteppe av tollforhandlinger som gir et usikkert etterspørselsbilde fremover har oljeprisene beveget seg svakt ned det siste halve døgnet. Mens Brent i morgentimene handler på USD 66.31 pr fat ligger WTI før åpning i Europa på USD 64.29 pr fat. Prisene er dermed ned henholdsvis USD 0.26 pr fat og USD 0.40 pr fat i forhold til ved stengetid i det norske markedet i går.
Like lite overraskende som at vi ved kvartalsskiftet får en oppdatert Tankanrapport er det dersom Selvaag Bolig før åpning i dag annonserer antall påbegynte, solgte og ferdigstilte boliger i det tilbakelagte kvartalet. I våre estimater for Q2- kvartalet har vi lagt til grunn 100 påbegynte boliger, 18 ferdigstilte boliger, 38 boliger overdratt til kjøpere, 30 ferdigstilte usolgte boliger samt totalt 1094 boliger i forskjellige faser av produksjon. Etter vårt syn er det begrenset nedsiderisiko i aksjen, men samtidig mener vi også at inntjeningen i 2025 vil representere en bunn for selskapet i denne syklusen. Vi estimerer et fall i en EPS fra NOK 1.89 i 2024 til NOK 1.56 i 2025, før vi venter at EPS vil stige tilbake over NOK 3.10 i 2026 og deretter videre i årene fremover. Før eventuelle endringer har vi en holdanbefaling på Selvaag Bolig med et kursmål på NOK 35 pr aksje. Kursen stengte i går på NOK 35.15 pr aksje.
Ved inngangen av et nytt kvartal gjør vi en oppsummerende vurdering når det gjelder innbyrdes relativ verdsettelse av de ni største globale og børsnoterte oljeselskapene. Vurderingen er basert på ni prisingskriterier, spesielt knyttet til kontantstrømmen, og i tillegg ni av våre egne subjektive og skjønnsmessige kvalitetskriterier. Disse atten kriteriene vektes deretter noe ulikt og på basis av samlet sum rangeres så selskapenes relative attraktivitet i et investorperspektiv.
Ved inngangen av Q3 scorer Equinor best på lav netto gjeld og aksjen er samtidig den tredje mest attraktive basert på kvalitetskriteriene. Med utgangspunkt i prising basert på blant annet direkteavkastning, kontantstrøm og P/E for de neste 12 måneder er aksjen imidlertid rangert som den nest minst attraktive. Kursen stengte i går på NOK 255.10 pr aksje og totalt sett kommer også Equinor ut som nummer åtte av ni i en rangering av mest attraktiv verdsettelse i markedet.
Basert på denne gjennomgangen og med forbehold om at utvalget er begrenset til ni ser i øyeblikket Shell, Total og Eni ut til å være de mest attraktivt prisede selskapene, mens Chevron, Equinor og Exxon ser ut til å være de minst attraktive. I mellomsjiktet ligger da Repsol, BP og Conoco. På basis av historikk fra 16 tidligere kvartaler med denne tilnærmingen ser vi at en portefølje bestående av de antatt tre mest attraktive aksjene i 15 av tilfellene ville ha gjort det bedre i det påfølgende kvartalet enn en portefølje med de antatt tre minst attraktive aksjene.
Merk: Rapporten baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men DNB Carnegie garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i rapporten reflekterer DNB Carnegies oppfatning på det tidspunkt rapporten ble utarbeidet, og DNB Carnegie forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Rapporten skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en personlig anbefaling om investeringsstrategi. DNB Carnegie påtar seg ikke noe ansvar, verken for direkte eller indirekte tap, som følge av at rapporten legges til grunn for investeringsbeslutninger. For informasjon om publiserte investeringsanbefalinger og potensielle interessekonflikter i henhold til Market Abuse Regulation (MAR), vennligst se dnb.no/disclaimer/MAR. For komplett disclaimer knyttet til denne nyhetssaken se «rapporter og analyser på DNB Nyheter» på dnb.no/disclaimer.