DNB Invest:
Derfor har fondet Norden som investeringssted.
- Vi ser etter aksjer som har en positiv påvirkning på klima og miljø. Vi ønsker også å investere i aksjer som har gjort det bedre enn markedet, og de aksjene har også en tendens til å fortsette å gå bra i markedet.
Det sier Øyvind Fjell som forvalter DNB Grønt Norden, som er et bredt nordisk aksjefond. Fondet investerer i aksjer som er notert i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Han snakker om fondet i forbindelse med den digitale konferansen DNB Invest.
Fjell mener Norden er et bra sted å være investert.
- Det er et utviklet område med mange innovative selskaper. Norden har også gjort det bra på bærekraft historisk sett, og særlig innenfor grønne selskaper så skjer det veldig mye i verden i dag, forklarer han.
Hvilke kriterier velger dere investeringer ut ifra?
- Når vi leter etter selskaper i Norden, er vi på utkikk etter selskaper som har en unik teknologi- en teknologisk edge, som har en bra og solid forretningsmodell, og som genererer mye penger, sier han.
Fjell legger til at selskapene også må være drevet på en bærekraftig måte av både ledelsen og de ansatte.
Fjell sier han tror på selskaper innenfor fornybar energi, plattformer og teknologi innenfor e-læring og videokonferanser.
- Vi investerer i grønne aksjer som vi tror har en lys fremtid. Vår metodikk og investeringsfilosofi har historisk gitt gode resultater, avslutter han.
Merk: Innholdet i denne artikkelen er verken ment som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om fondene eller selskapene det refereres til, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon. Husk også at historisk avkastning i fond aldri er noen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, forvalterens dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved kjøp, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan også bli negativ som følge av kurstap.
*Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.