DNB Markets om aksjemarkedet 11. februar

DNB Markets venter en positiv reaksjon på rapporten ved åpning i dag

DNB Markets tok i går Aker BP inn i den ukentlige porteføljen med anbefalte aksjer.

GODE TALL: Logoen til Aker BP. Foto: NTB scanpix
Lesetid 5 min lesetid
Publisert 11. feb. 2020
Artikkelen er flere år gammel

Dette er en morgenrapport (*) fra DNB Markets, skrevet av aksjeanalytiker Ole-Andreas Krohn: 

Dagens oppsummering av utviklingen til Aker BP for Q4 viser en omsetning på USD 1 mrd. mot vårt estimat på USD 971 mill. og konsensus på USD 967 mill. EBITDA for kvartalet endte på USD 745 mill. mot vårt estimat på USD 707 mill. og konsensus på USD 689 mill. Foreslått utbytte ligger samtidig på USD 0.52 pr. aksje mot våre forventninger om USD 0.52 pr. aksje og konsensus på USD 0.53 pr. aksje. På linje med våre forventninger guider Aker BP et redusert investeringsnivå for 2020, ned på USD 1.5 mrd. mot vårt estimat ned mot USD 1.4 mrd. Samtidig guides en produksjon for året på 205-220k boed.

Her lå vi på forhånd inne med et estimat for 2020 på 213k boed mot konsensus på 214k boed. Kursen stengte i går på NOK 259.20 pr. aksje og vi venter en positiv reaksjon på rapporten ved åpning i dag. Vi har før eventuelle endringer etter oppdateringen en kjøpsanbefaling med et kursmål på NOK 292 pr. aksje. 

Opp til tross for virus og sviktende oljepris

Selskapsoppdateringer og et positivt sentiment spesielt innenfor teknologisektoren gjorde at det amerikanske aksjemarkedet i går innledet uken opp på tross av fortsatt virusbekymring og sviktende oljepris.

Dow var ved stengetid opp 0.6 %, mens S&P500 og Nasdaq på samme tidspunkt var opp henholdsvis 0.7 % og 1.1 %. Volumet på de tre hovedindeksene kom inn på 90-93 % av gjennomsnittet for de siste tre måneder.

I rentemarkedet ligger avkastningen på den amerikanske tiåringen i morgentimene i dag uendret fra i går ettermiddag på 1.57 %. VIX-indeksen var i går ned 2.8 % til 15 punkter. 

USA påvirker markedene

Med det japanske markedet stengt følger de øvrige asiatiske indeksene etter USA opp i morgentimene i dag. Både sentralbankenes likviditetstilførsel og den positive utviklingen i USA påvirker markedene og i Kina ligger de viktigste indeksene i øyeblikket opp inntil 1.4 %.

Sprint og T-Mobile

Mens vi i det norske markedet i dag får en oppdatert forbrukertillitsmåling, får vi fra UK både BNP-tall samt tall for industriproduksjon og handelsbalanse ved utgangen av fjoråret.

Senere i ettermiddag kommer det i tillegg en oppdatert måling av bedriftstilliten i mindre og mellomstore amerikanske bedrifter. Etter en rundt toårig prosess kom det sent i går kveld meldinger om at amerikanske myndigheter nå endelig skal ha godkjent fusjonen mellom mobiloperatørene Sprint og T-Mobile. Førstnevnte steg med nesten 70 % i handel etter børs, mens sistnevnte fikk en positiv effekt på rundt 10 %.      

Under press

I oljemarkedet ser forventningene til at OPEC kommer med snarlige produksjonskutt ut til å være dalende. WTI-prisen i USA var i går under press og endte ned USD 0.71 pr. fat til USD 49.62 pr. fat.

Prisen har imidlertid hentet seg tilbake igjen i morgentimene og ligger i øyeblikket på USD 50.21 pr. fat. Brent-prisen ligger samtidig før åpning på USD 54.04 pr. fat, hvilket er opp USD 0.18 pr. fat i forhold til nivået ved stengetid i det norske markedet i går.  

(*) Denne rapporten er utarbeidet av DNB Markets, et forretningsområde i DNB Bank ASA. Rapporten baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men DNB Markets garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i rapporten reflekterer DNB Markets’ oppfatning på det tidspunkt rapporten ble utarbeidet, og DNB Markets forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Rapporten skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi. DNB Markets påtar seg ikke noe ansvar, verken for direkte eller indirekte tap, som følge av at rapporten legges til grunn for investeringsbeslutninger. Her kan du lese den fulle versjonen