DNB ønsker å kjøpe Sbanken

DNB vil gi tilbud til alle aksjonærer i Sbanken om å kjøpe aksjene deres. Styret i Sbanken anbefaler å akseptere tilbudet fra DNB.

MATCH: - Det er flere grunner til at Sbanken og DNB er en god match, sier DNB-sjef Kjerstin Braathen. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 18. apr 2021
Artikkelen er flere år gammel

- Nå har vi en mulighet til å samle to av Norges råeste kompetanseklynger på digitale kundeopplevelser til et stort innovativt miljø på tvers av kontorene våre i Bergen og Oslo, sier Kjerstin Braathen, konsernsjef i DNB. Hun peker også på DNBs lange og stolte historie i Bergen og at vi ønsker å satse enda mer på tilstedeværelsen vår der.

I en fersk test av mobilbanker er både Sbanken og DNBs mobilbank på pallplass, og dermed blant Norges beste på kundeopplevelse. Begge banker har kunder og medarbeidere som er opptatt av å ha de beste og raskeste digitale banktjenestene.

- Det er flere grunner til at Sbanken og DNB er en god match. Når det kommer til kundeopplevelse er det ikke de nordiske bankene vi måler oss mot, men de globale teknologiselskapene. Vi kan vi få til mye mer sammen enn hver for oss, og vi kan skape Norges beste kundeopplevelser - uansett bransje, sier Kjerstin Braathen.

Sbanken kan komplettere DNB på mange områder, for eksempel innenfor boliglån, forbruksfinansiering og sparing. Det er også flere andre stordriftsfordeler som gjør det billigere å slå sammen bankene, men det er ikke planlagt nedbemanning for å spare penger.

- Vi er imponerte over de ansatte i Sbanken, og ønsker alle velkommen til DNB hvis kjøpet går gjennom, sier Braathen.

Myndighetenes avklaring i tredje kvartal

DNBs tilbud til aksjonærene i Sbanken ble presentert i en børsmelding som ble offentliggjort torsdag morgen. DNBs tilbud innleder en akseptperiode fram til mai der aksjonærene vil avklare om de vil selge aksjene sine til DNB. Kjøpet forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet og Finansdepartementet, som er ventet å være avklart i tredje kvartal 2021. Inntil da er det ingen endringer for de to selskapenes virksomhet, kunder eller ansatte.