DNB Invest:

DNB SMB ser mulighetene i de minste selskapene

Fondet er opptatt av ledelsen til selskapene og hvem de investerer sammen med.

OPPTATT AV LEDELSEN: - Når vi skal velge aksjer til fondet er vi opptatt av ledelsen til selskapet, sier Dag Hammer. Foto: DNB
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 06. apr 2021
Artikkelen er flere år gammel

Dag Hammer forvalter fondet DNB SMB, og snakker om det i forbindelse med den digitale konferansen DNB Invest. 

- Det er et fond som hovedsakelig investerer i de litt mindre selskapene, små og mellomstore bedrifter. Det er et norsk fond, men har også muligheten til å investere i utenlandske aksjer, sier forvalteren.

Hammer legger til at fondet har vært spesielt aktivt innenfor Euronext Growth-plattformen, og hatt stor suksess der.  

Euronext Growth er en markedsplass hvor det er enklere å notere selskaper enn på hovedlisten til Oslo Børs. Derfor passer Euronext Growth mange små og mellomstore bedrifter. Aksjer notert på Euronext Growth kan ikke handles på aksjesparekonto.

Se hvilke selskaper forvalter Dag Hammer synes er interessante:

Hvilke kriterier velger dere investeringer ut ifra?

- Når vi skal velge aksjer til fondet er vi opptatt av ledelsen til selskapet og hvem vi investerer sammen med.

SMB-segmentet

Hammer forklarer at det er mindre innslag av institusjonelle investorer i SMB-segmentet, og mer privatpersoner.

- I tillegg er vi veldig opptatt av hva selskapene skal generere av inntekter fremover, og det er en stor utfordring i et segment som er mindre analysert enn de store selskapene, sier han.

Derfor må forvalteren av fondet gjøre mer av analysejobben selv, men Hammer legger til at det også gir flere muligheter for fondet. 

- Vi har klart å treffe bra de siste årene.

Avhengig av nye selskaper

Hammer sier at fondets ambisjon er å fortsette å levere slik vi har gjort de senere årene.

- Da er vi avhengig av å finne nye selskaper, og også at de selskapene vi allerede er investert i fortsetter å levere bra.

Han legger til:

- Det er klart at hvis du får en aksjekorreksjon ute, vil det også smitte over på denne porteføljen, det er ikke noe sted å gjemme seg da, men målet er å klare å levere på samme måte som vi har gjort de senere år. 

Merk: Innholdet i denne artikkelen er ikke ment verken som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om fondene det refereres til, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon. Husk også at historisk avkastning i fond aldri er noen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, forvalterens dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved kjøp, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan også bli negativ som følge av kurstap.