DNB Invest:

DNB Teknologi ser etter selskaper som går fra dårlig til bra

- Til syvende og sist er det prisen på selskapene som bestemmer avkastningen til fondet

DNB INVEST: Anders Tandberg-Johansen snakker om DNB Teknologi under den digitale konferansen DNB Invest. Foto: DNB
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 30. mar 2021
Artikkelen er flere år gammel

- Man kan snakke om mye spennende i middagsselskaper, som kunstig intelligens og skytjenester, men så er det jo til syvende og sist prisen på disse selskapene som bestemmer avkastningen til fondet, sier Anders Tandberg-Johansen.

Tandberg-Johansen er en av porteføljeforvalterne bak aksjefondet DNB Teknologi. Fondet investerer i digitale selskaper, og ble startet i 2001. Han snakker om fondet under den digitale konferansen DNB Invest.

Se hvilke selskaper forvalter Anders Tandberg-Johansen synes er interessante:

Verdsettingen er viktig

Tandberg-Johansen forklarer at de er opptatt av verdsettingen til selskapene, og ikke kun historien.

- Det er relativt åpenlyst for mange at både kunstig intelligens og overgangen til skybaserte tjenester er attraktive områder. Vår jobb er å prøve å finne den billigste måten å kjøpe seg inn i disse temaene på.

Hvilke kriterier legger dere til grunn før dere investerer i et selskap?

- Vi ser etter verdsettelsen av selskapene, og på kvaliteten på ledelsen og styret i selskapet. Og hvordan de ligger posisjonert i forhold til de ulike trendene i teknologiområdet, forklarer Tandberg-Johansen.

Han legger til:

- Der man tjener penger i aksjemarkedet, er fra de selskapene som går fra å være dårlig til å bli et bra selskap. Det å kun se på at et selskap går godt i dag, blir for statisk. 

En voksende bransje

Tandberg-Johansen forklarer at forvalterteamet bak DNB Teknologi nesten har 100 års erfaring med teknologiinvesteringer.

- Det er et område med stor disrupsjon, og det er stor forskjell mellom selskapene. Derfor er det viktig å ha en aktiv forvalter som kan velge de riktige selskapene, sier han.

Tandberg-Johansen legger også til at DND Teknologi investerer i et område som kommer til å bli en stadig større del av økonomien.

- Det gir oss en sjans til å få høyere avkastning enn du vil få i tradisjonelle selskaper, slår han fast. 

Merk: Innholdet i denne artikkelen er ikke ment verken som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om fondene det refereres til, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon. Husk også at historisk avkastning i fond aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.  Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, forvalterens dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved kjøp, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan også bli negativ som følge av kurstap.