Ett av DNBs mest populære fond:

DNB Teknologi har hatt en årlig avkastning på 17 %

Forvaltes av et team med nesten 100 års erfaring.

DNB INVEST: Anders Tandberg-Johansen er en av forvalterne i DNB Teknologi. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 24. okt 2022
Artikkelen er flere år gammel

– Man kan snakke om mye spennende i middagsselskaper, som kunstig intelligens og skytjenester, men så er det jo til syvende og sist prisen på disse selskapene som bestemmer avkastningen til fondet, sier Anders Tandberg-Johansen.

Tandberg-Johansen er en av porteføljeforvalterne bak aksjefondet DNB Teknologi. Fondet investerer i digitale selskaper og ble startet i 2001. 

– Vi investerer blant annet i kjente selskaper Apple, Disney, Google og Netflix og har hatt en årlig avkastning på 17 prosent siden oppstart.

Avkastningen er oppdatert per 30.9.2022. Se faktaark for mer informasjon. 

Se hvilke selskaper og sektorer forvalter Anders Tandberg-Johansen synes er interessante om dagen:

Verdsettingen er viktig

Tandberg-Johansen forklarer at de er opptatt av verdsettingen til selskapene, og ikke kun historien.

- Det er relativt åpenlyst for mange at både kunstig intelligens og overgangen til skybaserte tjenester er attraktive områder. Vår jobb er å prøve å finne den billigste måten å kjøpe seg inn i disse temaene på.

Hvilke kriterier legger dere til grunn før dere investerer i et selskap?

- Vi ser etter verdsettelsen av selskapene, og på kvaliteten på ledelsen og styret i selskapet. Og hvordan de ligger posisjonert i forhold til de ulike trendene i teknologiområdet, forklarer Tandberg-Johansen.

Han legger til:

- Der man tjener penger i aksjemarkedet, er fra de selskapene som går fra å være dårlig til å bli et bra selskap. Det å kun se på at et selskap går godt i dag, blir for statisk. 

En voksende bransje

Tandberg-Johansen forklarer at forvalterteamet bak DNB Teknologi har 100 års erfaring med teknologiinvesteringer.

- Det er et område med stor disrupsjon, og det er stor forskjell mellom selskapene. Derfor er det viktig å ha en aktiv forvalter som kan velge de riktige selskapene, sier han.

Tandberg-Johansen legger også til at DND Teknologi investerer i et område som kommer til å bli en stadig større del av økonomien.

– Det gir oss en sjans til å få høyere avkastning enn du vil få i tradisjonelle selskaper, slår han fast. 

Merk: Å kjøpe og selge aksjer innebærer høy risiko fordi verdien i verdipapirer vil svinge med tilbud og etterspørsel. Historisk avkastning i aksjemarkedet er aldri noen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, aksjeselskapets utvikling, din egen dyktighet, kostnader for kjøp og salg, samt skattemessige forhold.

Innholdet i denne artikkelen er verken ment som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om investeringer, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon.