Aksjer, fond og marked:
– Jeg ønsker å løfte frem DNBs ekspertise innen investeringsfaget for å gjøre kunnskapen enda mer tilgjengelig, sier Camilla Vik.
Camilla Vik startet som DNBs investeringsøkonom midt markedsturbulensen forårsaket av president Trumps handelskrig.
– Det er alltid mye som skjer i markedene, men det kan være ekstra krevende å navigere i informasjonsoverfloden når det skjer mye på én gang. Derfor ønsker jeg å hjelpe folk med å identifisere hva vi mener er kortsiktig støy, slik at de kan fokusere på det som påvirker verdiskapningen på lengre sikt, sier investeringsøkonomen.
Det er første gang DNB har en investeringsøkonom, selv om vi har en lang rekke med eksperter innenfor en rekke fagområder. Forvaltere, sparingseksperter, pensjonseksperter, aksjestrateg og listen går videre. Vik har en mastergrad innen finans og samt at hun har studert avansert porteføljeforvaltning ved NHH.
– Jeg startet å jobbe med finans i november 2007, og jobbet mot kundene som handlet aksjer med verdipapirfinansiering. Da fikk jeg virkelig kjenne markedet på pulsen, og hvordan markedsturbulensen under finanskrisen påvirket kundenes porteføljer, sier Vik, som før hun kom til DNB jobbet flere år som konsulent innen formues- og kapitalforvaltning.
Det siste året har hun vært fagansvarlig for DNBs investeringskonferanser, og hun er ansatt i DNBs Wealth Management Investment Office sammen med flere spesialister med ekspertise på mange ulike områder innenfor det å investere.
– Finansmarkedet har alltid fascinert meg, fordi det er i konstant bevegelse og reflekterer så mye informasjon om økonomien, sier investeringsøkonomen.
Du kan sammenligne det med en kjedereaksjon. Det som skjer i en del av markedet kan få stor betydning også i den andre enden. For eksempel kan en økning i kredittpåslag skape uro i aksjemarkedet og vice versa.
– I Wealth Management Investment Office snakker vi mye om det å være investert, fordi markedet på lang sikt gir deg betalt for å ta risiko. For å ta del av den verdiskapningen som skjer i samfunnet, så må du jo faktisk være investert, sier Vik.
Det er gjerne en tett sammenheng mellom det å ta risiko og hvilken avkastning du og jeg sitter igjen med. Men det å ta risiko betyr også at det ikke nødvendigvis ender slik du hadde tenkt.
– I min rolle ønsker jeg å gjøre investeringer enda mer tilgjengelig ved å dele kompetansen og innsikten vi sitter på. Da håper jeg flere vil få informasjon som gjør at de forstår mer, og er enda tryggere på de langsiktige investeringsbeslutningene sine, avslutter Vik.
Du vil framover lese mer fra henne på DNB Nyheter og gjennom DNBInvest på Instagram, eller trykke på emneknaggen "Investeringsøkonomen" under denne artikkelen.
Innholdet i artikkelen er å anse som markedsføringsføringsmateriale fra DNB og skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som investeringsrådgivning tilpasset den enkelte investors situasjon. DNB påtar seg ikke noe ansvar som følge av at innholdet i artikkelen legges til grunn for eventuelle investeringsbeslutninger. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.