#Utbytte-podkasten

Er resesjonsfrykten berettiget?

- Spørsmålet er ikke bare om resesjonen kommer, men også tidspunktet er det knyttet stor usikkerhet til.

ØKONOMISK TILBAKEGANG?: - Det er all grunn til å være på vakt overfor et økonomisk tilbakeslag, særlig i USA, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 1 min lesetid
Publisert 15. jul 2022
Artikkelen er flere år gammel

Det sier Kjersti Haugland, sjeføkonomi DNB Markets, i siste episode av podkasten Utbytte.

Nå er det halvgått løp i 2022 og stadig flere frykter resesjon, noe som betyr økonomisk tilbakegang i bruttonasjonalproduktet i to eller flere kvartaler på rad.

- Det er all grunn til å være på vakt overfor et økonomisk tilbakeslag, særlig i USA, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets.

- Spørsmålet er ikke bare om resesjonen kommer, men også tidspunktet er det knyttet stor usikkerhet til, sier Haugland.

- I Europa handler det mye om energikrisen og for å få fylle opp lagrene til vinteren. Gasstilførselen fra Russland er vesentlig, og får vi en kraftig oppgang i energiprisene vil det kunne bli rasjonering og noe som kan gi større fare for at det blir en økonomisk nedtur i Europa i år, sier hun.

Merk: Innholdet i denne artikkelen er verken ment som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om investeringer, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon. Å kjøpe og selge aksjer innebærer høy risiko fordi verdien i verdipapirer vil svinge med tilbud og etterspørsel. Historisk avkastning i aksjemarkedet er aldri noen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, aksjeselskapets utvikling, din egen dyktighet, kostnader for kjøp og salg, samt skattemessige forhold.