Fond og sparing:

Fortsatt sterk brukervekst i Spare-appen

Spare-appen har 4,7 stjerner i Apple App-store, og stadig flere gjør sparingen i Spare.

SPARE: - Appen er spesialutviklet for å hjelpe deg med alt som har med sparing å gjøre, sier Bengt Olav Lund, direktør personmarkedet i DNB. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 29. apr 2021
Artikkelen er flere år gammel

Spare-appen fra DNB skal gjøre det enkelt å holde oversikt over sparingen, både pensjonskonto, sparekonto og aksjesparekonto.

Sparingen i fond slo alle rekorder i førstekvartal 2021, og Spare sto for nesten tre av ti kroner. Nye tall viser at Spare-appens andel av nettokjøpsvolumet fortsetter å stige.

- Det er ny rekord, vi er veldig fornøyde med at stadig flere velger å bruke Spare, sier Bengt Olav Lund, direktør for personkundemarkedet i DNB.

Til sammenligning gikk én av fem kroner gjennom Spare i løpet av 2020.

- Vi fortsetter utviklingen av appen Spare, i år har pensjonskonto naturlig nok fått mye oppmerksomhet, fortsetter Lund. 

FOND: Detaljert informasjon om fondene finnes i Spare. Foto: DNB

Spare for alle

Alle som har bank-, fonds-, aksje-, aksjespare- eller pensjonskonto hos DNB kan bruke Spare-appen. Også kunder som ønsker å flytte pensjonskapitalen til DNB, kan bruke appen til det.

- Appen er spesialutviklet for å hjelpe deg med alt som har med sparing å gjøre, forteller Lund.

Han forteller videre at alle får en enkel og god oversikt over den totale sparingen i bankkonto, selv bankkontoer du har gjennom andre banker. 

SPARE: Oversikt over pensjonskonto. Foto: DNB

Stort utvalg av spennende fond

DNB tilbyr over 400 fond fra flere fondsleverandører og Lund opplever at kundene verdsetter fondsutvalget.

- Kundene i DNB skal ikke behøve å gå til et annet sted for å få et konkurransedyktig tilbud av fond, sier Lund.

DNBs fond har opplevd godt med tegning både via DNBs kanaler og hos eksterne distributører. Ifølge Verdipapirfondenes Forening ble det investert totalt 2,8 milliarder kroner i DNBs fond i mars, hvorav norske personkunder sto for 1,99 milliarder kroner.

- Våre egne fond er populære hos våre kunder. I tillegg tilbyr vi et bredt utvalg, slik at kundene får stor valgfrihet, sier Lund.

Merk: Innholdet i denne artikkelen er ikke ment som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om fondene det refereres til, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon. Husk også at historisk avkastning i fond aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.  Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, forvalterens dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved kjøp, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan også bli negativ som følge av kurstap.