Podkasten DNB Utbytte:

Fungerer Warren Buffett -metoden enda?

Den mytiske metoden har gjort Warren Buffett til en av tidenes mest vellykkede investorer, men holder den seg fortsatt?

STABILE AKSJER: Robert Næss fra Nordea leter etter aksjer som leverer stabil inntjening over tid. Foto: Nordea
Publisert 17. sep 2020
Artikkelen er flere år gammel

Warren Buffet er en levende legende i investeringsverdenen, og mange har latt seg inspirere av strategien “Orakelet fra Omaha” sverger til. Kongstanken hans er å investere i selskaper som er beskyttet mot konkurrentene, og den har tjent han godt over flere tiår.

I denne utgaven av podkasten «Utbytte» har DNBs Marius Brun Haugen og Thomas Furuseth besøk av Robert Næss fra Nordea Asset Management for å diskutere «Buffett-metoden».

Næss er forvalter av Nordeas Stabile Aksjer-strategi, og i Utbytte snakker han om stabile aksjer og hvorfor han misliker sterkt at vekstaksjene gjør det bedre enn verdiaksjene.

Verdiaksjer er aksjer som har en lav aksjekurs i forhold til inntjeningen, mens vekstaksjenes kurs reflekterer en forventning om høy fremtidig vekst. 

Vollgraver

I episoden forklarer Næss blant annet hvordan vollgraver henger sammen med selskapenes inntjening på lang sikt. Han snakker også om hvordan de samme selskapene ofte har en stabil inntjening og hvorfor disse selskapene kan være attraktive i en portefølje.

Vollgraver blir brukt billedlig; i middelalderen hadde festningene vollgrav for å beskytte seg mot fiender. Buffett mener visse selskaper har en beskyttelse mot konkurrenter. 

- Årsaken til det er at de stabile selskapene leverer til forventningene, det er egentlig så enkelt, sier Næss.

- Det er alt for mange selskaper som ikke klarer å levere god inntjening, fortsetter han.

Haugen, Furuseth og Næss diskuterer også risikoforståelse, når slike strategier gjør det godt og når de ofte henger etter, og mye mer.

Lytt til podkasten Utbytte her.

*Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.