#huninvesterer

Med disse beløpene blir du pensjonsmillionær

- Jo yngre du er når du begynner å spare til pensjon, desto «billigere» er det å bli pensjonsmillionær, sier Stian Revheim i DNB.

PENSJONSMILLIONÆR: Ved å spare et fast beløp hver måned over mange år er det mulig å spare opp 1 millon kroner til du blir pensjonist. Foto: Ida Elise Wang, DNB
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 19. des 2023
Artikkelen er flere år gammel

Det er en gladnyhet at mange av dem som er i gang med pensjonssparingen, ligger godt an til å bli pensjonsmillionærer, forteller DNBs pensjonsekspert.

- Blant DNBs kunder som sparer til pensjon, vil mange komme til å ha en god pott med ekstra penger den dagen de går av med pensjon, sier Revheim.

Det er mye «billigere» jo yngre du er
Stian Revheim

Starter du som ung å spare til pensjon er det ikke mange hundrelapper i måneden som må settes av, forklarer han.

– Det ser mye lysere ut, og det er mye «billigere» jo yngre du er. Venter du til du nærmer deg pensjonsalder må du sette av flere tusen kroner i måneden for å komme i mål.

Så mye må du spare for å bli pensjonsmillionær

- Starter du å spare til pensjon den dagen du fyller 30 år, og setter av cirka 600 kroner hver måned helt fram til du fyller 67 år, vil sparepengene dine ha vokst til 1 million kroner, forteller Revheim.

Er du blitt 40 år blir sparebeløpet litt høyere, nemlig cirka 1.200 kroner hver måned, og da må du spare dette beløpet i 27 år, forklarer han.

- Har du fylt 50 år, er det 17 år igjen til pensjonsalder – da må du spare cirka 2.800 kroner i måneden.

Sparebeløp per måned for å ha verdier lik 1 million kroner den dagen du fyller 67 år: 

  • Alder 20 år: 300 kroner per måned 
  • Alder 30 år: 600 kroner per måned
  • Alder 40 år: 1.200 kroner per måned
  • Alder 50 år: 2.800 kroner per måned
  • Alder 60 år: 9.400 kroner per måned

Forutsetninger: Pengene spares i aksjefond med en avkastning på 6,5 % per år. Merk at ingen aksjefond gir garantert avkastning og at denne kan variere. Skatt og inflasjon er det ikke tatt hensyn til. Husk også at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, dyktighet, risiko, samt kostnader ved kjøp, vedlikehold og salg. Avkastningen kan også bli negativ.

Gode spareråd

Revheim har noen enkle råd for å komme i gang med pensjonssparingen:

  1. Last ned spare-appen til DNB og sjekk pensjonen din
  2. Vurder om du har riktig aksjeandel i pensjonssparingen du har hos arbeidsgiver. Vurdér om du skal endre din pensjonsprofil.
  3. Bestem deg for mye du vil spare litt ekstra og start sparingen i Spare-appen
1 MILLION KRONER: - Sparer du fra du er 30 år, og setter av 600 kroner hver måned, blir du pensjonsmillionær, sier Stian Revheim i DNB. Foto: Stig B. Fiksdal

Merk: Innholdet i artikkelen er å anse som markedsføringsføringsmateriale fra DNB og skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som investeringsrådgivning tilpasset den enkelte investors situasjon. DNB påtar seg ikke noe ansvar som følge av at innholdet i artikkelen legges til grunn for eventuelle investeringsbeslutninger. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.