Ny aksjehandel

Ny aksjehandel tilgjengelig for 450.000 kunder

Alle aksje- og ASK-kunder kan nå gå inn og sjekke den rykende ferske betaversjonen, sier Bård Kittelsrud i DNB Markets.

Leder for aksjehandel online, Bård Kittelsrud, håper på gode tilbakemeldinger og sier at BETA-versjonen skal bygges ut utover høsten og våren. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 14. sep 2021
Artikkelen er flere år gammel

 - Den nye aksjehandelen du får tilgang til nå er bare starten, sier onlinesjef Bård Kittelsrud. Vi vil bygge den ut med mange tjenester og finesser i tiden framover.

I første omgang vil den nye aksjehandelen "Aksjehandel BETA" eksistere som et eget valg i hovedmenyen inne i nettbank, under fanen "Sparing og investering". I tillegg til valget som i dag heter aksjehandel.

- Det vil være valgfritt for deg som kunde om du vil ta den i bruk allerede nå, eller ikke, sier Kittelsrud i DNB Markets. 

Logg deg inn og prøv ny aksjehandel nå!

Når mange nok har tatt i bruk ny aksjehandel, vil den bli standard

Kittelsrud forteller at de velger å la den gamle og nye leve side om side en stund, slik at alle skal få god tid til å venne seg til det nye brukergrensesnittet. 

For kunder som handler aksjer på mobilen vil imidlertid den nye løsningen bli standard allerede i begynnelsen av oktober. Fra det tidspunktet vil all mobil handel skje på de nye sidene.

Alle skal få teste ut ny aksjehandel i ro og mak, før den gamle fjernes
Bård Kittelsrud, leder aksjehandel online

- Når mange nok har tatt i bruk den nye løsningen vil vi bytte om, sier Kittelsrud. Da vil den gamle løsningen ligge som et valg, mens den nye dukker opp som standard.

Dette for å gjøre overgangen så enkel og risikofri som mulig, sier han.

Hvorfor ta i bruk ny aksjehandel allerede nå?

- Ved første øyekast vil du nok tenke at betaversjonen er ganske lik den gamle aksjehandelen, bare med nytt utseende, sier Kittelsrud.

Han sier at når det gjelder de viktigste funksjonene, som kjøp og salg av aksjer, er dette riktig. Samtidig har det blitt lagt til en del nye funksjoner som mer aktive kunder setter pris på, og mer vil komme utover høsten, sier han.

Tilbakemeldingene er gode fra kunder som har testet
Bård Kittelsrud

- Flere av våre kunder har testet løsningen en stund nå, både blant nybegynnere og mer erfarne. Det nybegynnerne har gitt av tilbakemeldinger er at de opplever løsningen som enklere å bruke enn den gamle, sier onlinesjefen.

- Jeg vil derfor anbefale alle nye kunder å gå rett på den nye versjonen.

Er du nybegynner og skal i gang med aksjehandel, kan det være like greit å begynne i den nye versjonen, sier Bård Kittelsrud. Foto: NTB Scanpix

Her er funksjonene DNB Markets tror du vil like

Kittelsrud forteller at testgruppen med mer aktive og erfarne kunder har bidratt godt i utviklingen av de nye sidene. - Disse har brukt ny aksjehandel en stund nå, og sier de spesielt liker følgende funksjoner:

  • at de kan bygge egen overvåkningsliste og se grafer/ordrebøker live
  • at de kan se «aksjer i bevegelse»,  vinnere og tapere, og mest omsatte på «alle» de store markedene (ikke bare Norge/Norden)
  • at det ligger mer teknisk analysefunksjonalitet i grafene
  • at en ny indikator «volum x» viser om aksjen stiger/faller på høyt volum.
  • at nyheter på selskapene de eier og har i watchlisten «popper» opp
  • at en sorteringsfunksjon lar deg screene aksjer på forskjellige mål som prising, utbytte og volatilitet
  • at en makrokalender viser når nøkkeltall legges fram i markedet

 

Hva kommer i tiden framover?

- På tross av mye ny funksjonalitet er løsningen vi legger ut nå relativt strippet, sier Kittelsrud. Utover høsten vil vi gradvis legge på ny funksjonalitet og småsnacks både nybegynnere og erfarne investorer vil finne nyttig.

Han sier du blant annet snart vil finne mer omfattende analysesider, inspirasjonssider, et eget opplæringssenter for nybegynnere og tilgang til flere markeder. I tillegg til mye annen ny praktisk funksjonalitet. 

Logg deg inn via DNB Markets aksjeside og prøv ny aksjehandel nå!