DNB Markets om aksjemarkedet 14. januar:

Venter omsetningsvekst på SATS

DNB Markets venter at SATS får en omsetningsvekst på rundt 11 % fra 2019 til 2021.

PÅ BØRS: SATS ble børsnotert i oktober i fjor. Foto: NTB scanpix
Lesetid 5 min lesetid
Publisert 14. jan. 2020
Artikkelen er flere år gammel

Dette er en morgenrapport fra DNB Markets, skrevet av aksjeanalytiker Ole-Andreas Krohn:

SATS har bygget opp en portefølje med rundt 250 treningssentre i de fire største nordiske landene. Den langt største delen av disse sentrene er lokalisert rundt de fire hovedstedene.

Vi har nylig innledet dekning av selskapet og på våre estimater venter vi en omsetningsvekst på rundt 11 % fra 2019 til 2021, drevet både av en årlig vekst i antall medlemmer på 3 % og en årlig vekst i omsetningen pr. medlem på i overkant av 2 %.

Kjøpsanbefaling på NOK 27 pr. aksje 

Driftsmodellen innebærer en høy andel av faste kostnader og på våre tall vil en slik omsetningsvekst kunne løfte EBITDA med rundt 15 % fra like under NOK 1.5 mrd. i 2019 til like over NOK 1.7 mrd. i 2021. Kursen stengte i går på NOK 22.80 pr. aksje og på våre estimater for 2020 verdsettes selskapet dermed med en EV/EBITDA på 7.4x og en P/E på 13.5x.

Dette tilsvarer en verdsettelse på linje med den nordiske detaljhandelssektoren, men er samtidig lavere enn det vi ser for både nordisk tjenestesektor og sammenlignbare internasjonale aktører.

Vi har en kjøpsanbefaling med et kursmål på NOK 27 pr. aksje. På kursmålet vil selskapet være verdsatt på EV/EBITDA 8.5x og P/E 16x basert på våre estimater for 2020. Selskapet legger fram resultatene for Q4 2019 den 13. februar.        

Amerikanske myndigheter ledsaget i går de neste dagenes ventede bekreftelse av handelsavtalen med Kina med signaler om et mindre kritisk syn på den kinesiske valutapolitikken fremover. Kombinert med fraværet av mer negative selskapsnyheter før innledningen av rapporteringssesongen, var dette tilstrekkelig til å sørge for at minste motstands vei var opp i det amerikanske aksjemarkedet i går.

Dow innledet dermed uken opp 0.3 %, mens S&P500 stengte opp 0.7 % og Nasdaq sluttet opp 1 %. Volumet på de tre hovedindeksene kom inn på 94-109% av gjennomsnittet for de siste tre måneder.

I rentemarkedet har utviklingen vært rolig det siste halve døgnet og avkastningen på den amerikanske tiåringen ligger i morgentimene i dag tilnærmet uendret på 1.85 %. VIX-indeksen var i går ned 1.9 % til 13.2 punkter. 

Nikkei opp

I et gjenåpnet japansk marked trekker Nikkei-indeksen kort før stengetid i dag opp med 0.7 %. Både økt tillit til en handelsenighet mellom USA og Kina, og en mindre svekkelse av Yenkursen bidrar positivt.

De kinesiske handelsbalansetallene for desember ser i tillegg ut til å ha kommet inn bedre enn fryktet, og de viktigste indeksene stiger i øyeblikket med inntil 0.3 %.

Fra makrosiden får vi dag oppdaterte tall for den svenske ledigheten og for boligprisutviklingen samme sted.

Fra USA kommer det etter hvert KPI-tall for desember. Interessen kommer nok imidlertid i stor grad til å være rettet mot den innledende rapporteringen av Q4-tall fra finanssektoren. Både Citigroup, JP Morgan og Wells Fargo kommer med sine kvartalsrapporter mens det norske markedet fortsatt er åpent i ettermiddag.            

Oljemarkedet

I oljemarkedet skled WTI-prisen i går kveld ned ytterligere USD 0.97 pr. fat til USD 58.02 pr. fat. Prisen har i morgentimene i dag lagt seg relativt flatt på USD 58.12 pr. fat. Brent-prisen ligger samtidig på USD 64.28 pr. fat, hvilket er uendret i forhold til ved stengetid i det norske markedet i går.