DNB Markets aksjerapport 3. mars:

Oppmerksomhet mot detaljhandel i USA

I dag kommer oppmerksomheten til å være rettet mot eventuelle signaler fra sentralbankene. I USA kommer etterhvert også interessen til å rette seg inn mot utviklingen i detaljhandelen.

FØLGER MED: I USA kommer etterhvert også interessen til å rette seg inn mot utviklingen innen detaljhandelen. Foto: NTB scanpix
Lesetid 6 min lesetid
Publisert 03. mar 2020
Artikkelen er flere år gammel

Dette er en morgenrapport fra DNB Markets (*), skrevet av aksjeanalytiker Ole-Andreas Krohn:

Forventningene til at koordinerte sentralbanktiltak vil kunne demme opp for negative økonomiske konsekvenser av virusspredningen ga i går en fortsettelse av fredagens sene vending opp i amerikanske aksjemarkedet. Etter en jevn oppgang tidligere på dagen løftet Dow seg fram mot stengetid med 5.1 %, S&P stengte opp 4.6 % og Nasdaq endte opp 4.5 %.

Volumet på de tre hovedindeksene holdt seg oppe på 171-212% av gjennomsnittet for de siste tre månedene. Vi ser også at risikoviljen har kommet litt mer tilbake ved begynnelsen av uken. Avkastningen på den amerikanske tiåringen er i morgentimene opp med 5 basispunkter til 1.12 %, mens VIX-indeksen i går var ned med 16.7 % til 33.4 punkter.

Detaljhandelen i USA

Utviklingen i USA ser bare delvis ut til å ha dempet nervøsiteten i Asia i morgentimene i dag. I Japan fortsetter Nikkei-indeksen kort før stengetid ned med ytterligere 1.1%. De viktigste kinesiske indeksene er imidlertid samtidig opp med inntil 0.9%.

Det kommer begrenset med nøkkeltall i dag og oppmerksomheten kommer nå i første omgang antagelig fortsatt til å være rettet mot eventuelle signaler fra sentralbankene.

I USA kommer etterhvert også interessen til å rette seg inn mot utviklingen innen detaljhandelen. Flere av de større aktørene innen sektoren legger frem Q4-rapporter i dag, og investorene kommer spesielt til å følge godt med på hva selskapene sier om hvordan koronautbruddet vil påvirke varestrømmene både på vei inn og ut av butikkene fremover.

I løpet av kvelden får vi også resultatene fra nominasjonsvalgene i det demokratiske partiet. Fokus denne uken vil også være på onsdagens oppdatering av ISM indeksen for tjenestesektoren. Den tilsvarende målingen for industrisektoren ble lagt frem i går og kom inn like over terskelverdien på 50-punkter.     

Nye produksjonskutt?

Mens oljemarkedet venter på konklusjonene fra torsdagens og fredagens OPEC-møter har partene som skal møtes allerede innledet posisjoneringen foran ukens diskusjoner. Forventningene om at det kommer nye produksjonskutt bidro i går til at WTI-prisen i USA løftet seg med USD 1.47 pr fat til USD 46.72 pr fat. Prisen har i morgentimene i dag steget videre til USD 47.47 pr fat. Brent-prisen ligger samtidig på USD 52.48 pr fat, hvilket er opp USD 2.02 pr fat i forhold til nivået ved stengetid i det norske markedet i går.      

Medistim

Medistim leverte Q4 tall som viste en omsetning like under våre estimater og med en margin i større grad preget av produktmiks og flytting av produksjonen enn vi hadde ventet. Selskapet hadde innen utgangen av februar heller ikke sett redusert ordreinngang som følge av coronaviruset. På våre estimater kommer rundt 15% av omsetningen fra Asia, hovedsakelig Japan og Kina. Med økende global spredning av viruset stiger imidlertid risikoen for at sykehus både i Asia og andre regioner vil utsette investeringer i nye systemer, og vi venter at usikkerhet rundt dette vil kunne holde kursutviklingen tilbake fremover. På den annen side utgjør imidlertid salg av forbruksartikler like over 70% av omsetningen og vi venter ikke at denne omsetningen vil  bli vesentlig påvirket. Vi tar ned estimatene for 2020-2022 og har justert kursmålet fra NOK 155 til NOK 150 pr aksje. Kursen stengte i går på NOK 148 pr. aksje og anbefalingen er tatt opp fra Selg til Hold.

(*) Denne rapporten er utarbeidet av DNB Markets, et forretningsområde i DNB Bank ASA. Rapporten baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men DNB Markets garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i rapporten reflekterer DNB Markets’ oppfatning på det tidspunkt rapporten ble utarbeidet, og DNB Markets forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Rapporten skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi. DNB Markets påtar seg ikke noe ansvar, verken for direkte eller indirekte tap, som følge av at rapporten legges til grunn for investeringsbeslutninger. Her kan du lese den fulle versjonen