Fond og sparing:

Åtte DNB-fond som får terningkast seks

Dine Penger sammenlignet nylig nesten 200 fond – av disse fikk åtte DNB-fond terningkast seks.

FOND SOM SIER SEKS: Brede, globale indeksfond og smalere fond rettet mot bestemte markeder og sektorer stikker av med de høyeste terningkastene. Foto: NTB
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 13. mar 2023
Artikkelen er flere år gammel

Dine Pengers oversikt, (plussak, oppdatert 10. mars 2023 – red.kom.) er det brede, globale indeksfond og smalere fond rettet mot bestemte markeder og sektorer som stikker av med de høyeste terningkastene. Hele 24 fond, deriblant fond fra KLP, Storebrand, Alfred Berg og Handelsbanken, får tallet seks på terningen av Dine Penger. 

Dine Pengers økonom Hallgeir Kvadsheim syns fondene som har fått terningkast seks er gode, men det betyr ikke at det er hipp som happ hvilke du velger.  

"De globale indeksfondene, som bør danne grunnmuren blant dine aksjefond, setter pengene dine i 1600–3000 selskaper spredt rundt i store deler av verden. Andre fond, som DNB SMB – satser bare på et titalls små og mellomstore selskaper i Norge. Forskjellen i risiko er enorm", forklarer Kvadsheim til Dine Penger

Her er DNB-fondene som får terningkast seks: 

DNB Global Indeks A
DNB Norge Indeks
DNB USA Indeks
DNB Europa Indeks
DNB Norden Indeks A
DNB Global Materialsektor Indeks A
DNB Global Industrisektor Indeks A
DNB SMB

Merk: Innholdet i denne artikkelen er ikke ment som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om fondene det refereres til, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon. Husk også at historisk avkastning i fond aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.  Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, forvalterens dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved kjøp, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan også bli negativ som følge av kurstap.