Fond og sparing:

Seks DNB-fond som får terningkast seks

Dine Penger sammenlignet nylig nesten 200 fond – av disse fikk seks DNB-fond terningkast seks.

SEKS GANGER SEKS: Dine Penger sammenlignet omtrent 200 fond – av disse fikk seks DNB-fond terningkast seks. Foto: NTB
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 20. sep 2022
Artikkelen er flere år gammel

Dine Pengers oversikt, (plussak, oppdatert 8. september 2022 - red.kom.) er det brede, globale indeksfond og smalere fond rettet mot bestemte markeder og sektorer som stikker av med de høyeste terningkastene. Hele 22 fond, deriblant fond fra KLP, Storebrand, Alfred Berg, Handelsbanken og Danske Bank, får tallet seks på terningen av Dine Penger. 

Dine Pengers økonom Hallgeir Kvadsheim syns fondene som har fått terningkast seks er gode, men at det ikke betyr at det er hipp som happ hvilke du velger.  

"De globale indeksfondene, som bør danne grunnmuren blant dine aksjefond, setter pengene dine i 1600-3000 selskaper spredt rundt i store deler av verden. Andre fond, som DNB SMB - satser bare på et titalls små og mellomstore selskaper i Norge. Forskjellen i risiko er enorm", forklarer Kvadsheim til Dine Penger

Her er DNB-fondene som får terningkast seks: 

DNB Global Indeks A
DNB Norge Indeks
DNB USA Indeks
DNB Global Materialsektor Indeks A
DNB Global Industrisektor Indeks A
DNB SMB

Merk: Innholdet i denne artikkelen er ikke ment som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om fondene det refereres til, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon. Husk også at historisk avkastning i fond aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.  Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, forvalterens dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved kjøp, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan også bli negativ som følge av kurstap.