Ny aksjehandel

Jeg måtte ta litt mot til meg for å ta den i bruk

Henrik Steen-Hansen har vært testkunde i ny aksjehandel. – Da jeg endelig kom i gang, ble jeg positivt overrasket, sier han.

Henrik Steen-Hansen har brukt den nye aksjehandelen en stund, og er godt fornøyd. Foto: Dagfinn Kvinge
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 04. okt 2021
Artikkelen er flere år gammel

Henrik Steen-Hansen bor i Fana i Bergen og jobber innenfor skipsindustrien. Han forteller at aksjer egentlig var noe han begynte med litt tilfeldig.

-  Jeg var i en kompisgjeng som ville opprette en fantasy-portefølje for gøy, sier han. Der ble vi enige om å velge én aksje hver og se hvordan det gikk i løpet av ett år.

Dette var i januar i fjor og jeg valgte meg Tomra, forteller han.

Ny aksjehandel

Den 14. september fikk 450.000 aksjekunder tilgang til ny versjon av DNB Markets aksjehandel i DNBs nettbank. Den ligger nå tilgjengelig som en BETA-versjon ved i menyen innlogget, under fanen "Sparing og investering".  I løpet av oktober vil betaversjonen bli standard. 

Logg deg inn på dnb.no og prøv den selv!.

Jeg øynet muligheten til å bli med på oppturen

Etter noen dager med fantasiinvesteringer kjøpte Henrik like godt noen Tomraaksjer selv, for spenningens skyld. - Da var det gjort, sier han.  

Henrik hadde ikke holdt på så lenge da børsene stupte tidlig mars 2020 på grunn av Korona. - Da øynet jeg rett og slett muligheten til å bli med på oppturen, sier han. 

I perioden etter ble det en del kjøp og salg av aksjer
Henrik Steen-Hansen

Den unge hobbyinvestoren forteller at det ble en del kjøp og salg av aksjer i perioden etter det verste børsfallet i fjor.

- Det var flere av aksjene som gjorde det bra på kort tid, så jeg gjorde endringer underveis, sier han. 

I begynnelsen sjekket jeg aksjene mine flere ganger om dagen

Henrik forteller at han som fersk investor var inne og sjekket porteføljen sin i Spare-appen og i nettbank, flere ganger om dagen.

- Nå som verden har normalisert seg mer og aksjemarkedet ikke lenger svinger like heftig, ser jeg på aksjeinvesteringene mine utelukkende som en langsiktig investering. 

Jeg synes det er enklere å gjøre research i den nye aksjehandelen
Henrik Steen-Hansen

- Etter at jeg skiftet til mer langsiktige investeringer har jeg fått et litt mer avslappet forhold til det hele, sier Henrik.  Jeg sover roligere om nettene nå, smiler han.

Henrik forteller at han benytter både PC og mobil til sin aksjehandel.  - Jeg synes det er enklere å få oversikt og gjøre research på PC, men tid er jo ofte penger og da er oversikten på mobil hendig, sier han. 

Den nye aksjehandelen er en fryd for øyet!

Henrik forteller at det tok litt tid fra han fikk testtilgangen til han tok  “Aksjehandel BETA”  i bruk.   - Jeg måtte ta litt mot til meg for å teste den ut på faktiske kjøp og salg, men den er jo bedre, sier han. Enkel og oversiktlig, en fryd for øyet!

Han skryter av løsningens brukergrensesnitt. - Jeg liker hvor oversiktlig og sømløst det hele oppleves, sier han. Blant annet har kjøp/selg-delen fått seg et suverent løft!

Jeg liker hvor oversiktlig og sømløst det hele oppleves
Henrik Steen-Hansen

- Jeg må være ærlig å si at den gamle løsningen ofte opplevdes som litt knotete og “gammeldags”.

Den nye aksjehandelen slår meg som tidsriktig, oversiktlig og tiltalende, sier han. Jeg liker porteføljeoversikten og den nye kjøps- og salgsløsningen veldig godt

Jeg kommer nok til å bruke mobilen mer enn før

Nå som ny aksjehandelsløsning er standard på mobil er det ifølge Steen-Hansen stor sannsynlighet for at det kan bli litt mer aktivitet der.

- Til nå har jeg alltid brukt Spare-appen til aksjehandel på mobil. Spare har gitt meg den nødvendige oversikten jeg trenger, både over aksjeporteføljen og økonomien generelt.  At den nye aksjehandelen blir en integrert del i Spare gjør nok bare at jeg vil bruke mobilen enda mer, sier han.

Når analysene kommer inn i ny løsning blir jeg veldig fornøyd!
Henrik Steen-Hansen

Nå håper Henrik på at BETA-versjonen raskt blir oppgradert med all funksjonaliteten og innholdet fra den gamle.

- Jeg bruker en del tid på aksjeanalysene og ser fram til å få dem i den nye løsningen både på mobil og på PCen, sier han.  Når de kommer inn blir jeg veldig fornøyd!

Merk: Å kjøpe og selge aksjer innebærer høy risiko. Innholdet i denne artikkelen er ikke ment verken som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om investeringer, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon. Husk også at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, dyktighet, risiko, samt kostnader ved kjøp, vedlikehold og salg. Avkastningen kan også bli negativ.