Flere kunder som kjøper mer enn bare trening er Sats-sjef Sondre Gravirs plan for å øke inntektene. Nå jobber han for å få helseforsikring inn i treningssenterkjedens tilbud.
Sats er den største nordiske treningssenterkjeden, men Sats-sjef Sondre Gravir hviler ikke.
- 80 prosent av nordmenn er ikke medlem i en treningssenterkjede. Vi ser et stort vekstpotensial, sier Gravir.
Han var nylig gjest i DNB-podkasten Utbytte, og forklarte der hvorfor han mener selskapet er godt posisjonert for å øke både medlemsmasse og inntjening.
- Vi forventer å øke gjennomsnittsinntekten per kunde, både gjennom å øke inntektene fra medlemskap, men også å øke inntektene fra tilleggstjenester, sier Gravir.
Etter at Sats innførte modulprising med lavere grunnpris og stykkpriser på tilvalg, har gjennomsnittsinntekten per kunde økt.
- Når vi får kundene inn gjennom dørene skal vi gi dem en god opplevelse, slik at de kjøper en større tilgang til produktporteføljen, forklarer Gravir.
Nå fokuserer Sats mye på tilleggstjenester, forteller han.
Dette er en kategori som har bidratt til vekst for Sats den siste tiden. Sats aller første kvartalsrapport som børsnotert selskap i november i fjor viser en særlig pen utvikling i salget av blant annet personlig trening og treningstøy.
- I tillegg til å ha medlemskap som gir deg tilgang til alle sentre og til hele produktporteføljen, så har vi også personlig trening som en viktig del av vår virksomhet. Vi selger utstyr og treningstøy i klubbene våre, vi tilbyr fysioterapi i noen av våre klubber, og vi jobber med å introdusere helseforsikring, forteller Gravir.
Han peker på at Sats’ visjon er å gjøre folk sunnere og gladere.
- Da må vi på sikt tilby mer enn trening, sier han, og trekker fram blant annet kostholdsveiledning og årets pilotprosjektet med Gjensidige knyttet til helseforsikring.
- Vi har en interessant profil på våre 700.000 medlemmer som gjør at de burde få et godt helseforsikringstilbud, mener Gravir.
Det er tre ting som er spennende med Sats
DNB-analytiker Ole Martin Westgaard har nylig tatt Sats-aksjen opp til dekning.
I sin ferske analyse skriver Westgaard at «det er på tide at Sats flekser musklene».
- Det som er viktig for Sats i 2020, det er å drive medlemsveksten og å øke prisene, sier Westgaard i podkasten.
Sats ble børsnotert i oktober i fjor, og aksjekursen har siden den gang steget rundt 15 prosent.
Westgaard tror aksjen skal videre opp. Han har en kjøpsanbefaling på Sats, og kursmål på 27 kroner aksjen. (*)
- Det er tre ting som er spennende med Sats, mener Westgaard.
Det første Westgaard trekker frem er at Sats er markedsleder. I det nordiske treningssentermarkedet har Sats en markedsandel på rundt 16 prosent.
- Og ser du på hovedstedene så er markedsandelen helt opp i 50-70 prosent. Det vitner om at de har et bra tilbud, mener analytikeren.
I tillegg til at Sats er godt posisjonert i markedet, så er også markedet generelt i fint driv, peker Westgaard på.
- Vi tror at kundene skal tjene mer og ikke mindre fremover, det gjør at vi venter et bra tilsig av medlemmer til Sats, sier Westgaard.
- Det tredje som gjør aksjen spennende er at den er billig priset, mener Westgaard.
Han peker på at aksjen handles på nivåer rundt 13,5 ganger inneværende års inntjening, etter DNB Markets estimater, og at utbytte-yielden ligger over seks prosent.
- Selskapet får du faktisk billigere enn retail-spillere, og vi ser jo hver dag hva de har å slite med. Det er bare å åpne avisen, sier Westgaard.
Gravir venter en volumvekst på 3,5 prosent fremover. Hør mer om hva som skal skape veksten, i podkasten Utbytte.
(*) Denne artikkelen er utarbeidet på bakrgunn av en analyse fra DNB Markets, et forretningsområde i DNB Bank ASA. Rapporten baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men DNB Markets garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i rapporten reflekterer DNB Markets’ oppfatning på det tidspunkt rapporten ble utarbeidet, og DNB Markets forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Rapporten skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi. DNB Markets påtar seg ikke noe ansvar, verken for direkte eller indirekte tap, som følge av at rapporten legges til grunn for investeringsbeslutninger. Her kan du lese den fulle versjonen.