Du forsikrer ikke det dyreste plagget du eier

17. mai nærmer seg og gatene kommer til å være fylt av mennesker i bunad. Nordmenn har til sammen 2,5 millioner bunader til en verdi godt over 30 milliarder kroner. Det er det dyreste plagget vi eier, men vi forsikrer det ikke.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 11. mai 2018
Artikkelen er flere år gammel

DNB tilbyr nå en 24-timers bunadforsikring som kun gjelder for 17. mai, for 45 kroner

Dersom du legger sammen verdien av selve bunaden, sølv, sko og annet tilbehør, kommer du fort opp i 30 000 – 60 000 kroner, alt ettersom hvilke bunad du har. Ytterst få av oss tenker på at vi burde forsikre bunaden vår, selv om vi forsikrer både mobil, sykkel og bil.

Å reparere en bunad uten forsikring, kan bli en kostbar affære

– Det er flere som har oppdaget skader på sin bunad etter en 17. mai-feiring. Rift i skjorten, is på stakken, hull i stoffet etter glød fra en sigarett, eller rødvin i fanget fra bordmakkeren din, er vanlige skader. Å skulle reparere en ødelagt bunad uten forsikring, kan bli en kostbar affære, forteller Kjetil Voll, leder i DNB Skadeforsikring.

STORE VERDIER: Få av oss tenker på at det kan være smart å forsikre bunaden sin. Foto: NTB Scanpix

Faller mellom to stoler

18. mai er ofte en travel dag for forsikringsselskapene da det er mange som ringer om skader på bunaden sin. Flere får seg en overraskelse når de får beskjed om at skader på bunaden ikke dekkes av verken innbo- eller reiseforsikring.

– Innboforsikringen gjelder nemlig kun når bunaden er i ditt hjem, og reiseforsikringen gjelder kun på reise og gir ofte en begrenset utbetaling, fastslår Voll.

Voll forteller at for å forsikre bunaden din må du ha en egen verdigjenstandsforsikring. Verdigjenstandsforsikringen i DNB dekker nesten alle typer skader på bunaden – også når den er i bruk.

VERDIGJENSTANDSFORSIKRING: Verdigjenstandsforsikring dekker nesten alle typer skader på bunaden din forteller Ketil Voll, leder i DNB Forsikring. Foto: DNB