Altfor mange unge reiser på juleferie uten reiseforsikring

Unge reiser mye. Mange reiser langt. Og altfor mange uten reiseforsikring.

HUSK REISEFORSIKRING: Altfor mange unge reiser på ferie uten reiseforsikring. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 29. nov. 2019
Artikkelen er flere år gammel

De som nå reiser på ferie til Alpene, på badeferie – eller andre steder – uten reiseforsikring tar stor økonomisk risiko, større enn mange er klar over. Med hvitt kort kan få reiseforsikring gratis.

Har du hvitt kort fra DNB og betaler minst 50 prosent av reisens transport- og overnattingskostnader med enten hvitt Visa-kort, hvitt Mastercard eller rett fra konto, får du reiseforsikring på kjøpet.

HVITE KORT KAN OGSÅ BRUKES KONTAKTLØST: Tegnet for kontaktløs betaling ser du øverst i venstre hjørne. Foto: DNB

DNBs hvite kort er gratis å ha, gratis å bruke og gir gratis forsikring gitt at reisen er betalt på ovennevnte måte. Disse kortene tilbys kunder mellom 18 og 33 år som studerer, er lærling eller i førstegangstjeneste.

Advarer mot å reise uten forsikring

Kommunikasjonsrådgiver i DNB, Vidar Korsberg Dalsbø, advarer mot å reise på ferie uten forsikring.

– Å reise uten forsikring kan fort påføre deg større utgifter enn du har råd til, for eksempel hvis du skulle være uheldig å bli syk eller skadet. Da kan du risikere å måtte dekke sykehusopphold i utlandet og/eller tidligere transport hjem fra egen lomme, og det kan fort koste flere hundre tusen kroner, gjør han oppmerksom på.

Dalsbø mener det er flere årsaker til at mange unge reiser uten forsikring.

– Noen tenker ikke på det, andre tar seg ikke råd til det, og mange tror nok at de er dekket gjennom foreldrenes forsikring fordi de har vært det tidlige.

– Hvis du har vært omfattet av foreldres reiseforsikring har de ulike forsikringene litt ulike regler for hvor lenge barn omfattes. Som hovedregel bør du sjekke om du fortsatt er dekket når du har fylt 20 år. Når du har flyttet hjemmefra og endret adresse, bør du i hvert fall sjekke om du trenger egen forsikring, fastslår han.

Dette bør du vite om reiseforsikringen i de hvite kortene:

• Reiseforsikringen omfatter i tillegg til deg selv også faste husstandsmedlemmer eller inntil tre medreisende som du har betalt for og som står på reisedokumentene.

• Forsikringen gjelder i hele verden, med visse begrensinger som ekspedisjoner til utilgjengelige områder og til land/områder med forhøyet risiko for krig/terror og politisk uro.

• Forsikringens varighet er inntil 90 dager, og gjelder kun reiser med overnatting.

• Forsikringen dekker både forsinket bagasje, samt tyveri av bagasjen. Avbestilling av reisen dekkes også hvis gyldig grunn. Her er det viktig å sjekke utbetalingssummer, i tilfelle du reiser med verdifull bagasje eller har kjøpt dyre billetter.

• Skulle noen være uheldige og bli syke på reisen, er det ubegrenset dekning ved sykdom og hjemtransport ved sykdom.

Les mer om hvite kort her

Les om kontaktløse kort her