Nå vil impulsive Line spare mer

Testen «Ditt økonomiske DNA» har gjort gründeren Line fra Ålesund bevisst på at hun kan spare mer.

LINE ELSKER SLIKE TESTER: Hun forteller at hun scoret høyt på intuitiv beslutningsstil og kom ut som impulsiv med litt gjeld og høyt forbruk. Foto: Georg Deocariza
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 22. sep 2021
Artikkelen er flere år gammel

Line Standal Sørnes (28) flyttet fra Ålesund til Oslo for å studere økonomi for 9 år siden. Der har hun bodd med unntak av et år med masterstudier i teknologiledelse og entreprenørskap i Trondheim. Likevel har hun fortsatt bankforholdet sitt i jugendbyen.

Jeg vil at pengene mine skal vokse
Line Standal Sørnes
TA TESTEN: - Jeg visste at Line (t.h.) liker nye digitale løsninger, mens andre kan være litt skeptiske, sier finansrådgiver Kristin i DNB Ålesund. Foto: Georg Deocariza

Finansrådgiver i DNB Ålesund, Kristin Solli-Sæther, tenkte med en gang på Line da hun skulle finne en kunde som ville ta testen og stille til intervju.

Du får gode råd og blir bedre kjent med deg selv og din egen økonomi
Kristin Solli-Sæther

- Jeg visste at Line liker nye digitale løsninger, mens andre kan være litt skeptiske. Det er det ingen grunn til når det gjelder denne testen, mener Kristin.

Testen krever BankID-pålogging

Finansrådgiveren har selv tatt den og gjør oppmerksom på at testen krever BankID-innlogging fordi den er personlig og gir tilpassede råd.

- Etter at du har logget deg inn tar det imidlertid bare 5 minutter å gjennomføre den, og det er den verdt. Du får gode råd og blir bedre kjent med deg selv og din egen økonomi, sier hun.

Vil du prøve? Ta testen her

Line elsker personlighetstester

Line hadde allerede tatt testen da Kristin ringte henne.

- Ja, jeg tok testen med en gang jeg så den. Jeg elsker slike tester. Det er spennende å se hva utfallet blir. Særlig denne hvor du får se hvordan personligheten påvirker forholdet ditt til penger.

Hun forteller at hun scoret høyt på intuitiv beslutningsstil og kom ut som impulsiv med litt gjeld og høyt forbruk.

VIL SPARE I FOND: Line liker å kose seg, men vil nå spare mer. Her ved monumentet "Englandsfareren" på kaia ved DNB Ålesund. Foto: Georg Deocariza

-Jeg kjente meg veldig igjen. Dette beskriver personligheten min godt. Det kunne også samboeren min bekrefte.

Fikk du noen overraskelser eller påminnelser?

- Nei, egentlig ikke. Men det ble veldig tydelig for meg at jeg kan spare mye mer enn jeg gjør, og det skal jeg begynne med nå.

Jeg ser at jeg bruker altfor mye penger på å spise ute
Line Standal Sørnes

Line liker å kose seg

- Ja, etter mange magre år med studier og oppstart av egen bedrift, er det deilig å slippe å måtte være sparsommelig hele tiden.

Gründet en treningsapp

Gründeren var med på å starte treningsappen «Combine» mens hun studerte. Appen ga tilgang til flere treningssentre med ulike tilbud samlet i ett medlemskap. Appen og selskapet ble etter hvert kjøpt opp av et større svensk selskap, «Bruce app», som dermed fikk en norsk avdeling.

- Nå har jeg bra økonomi og liker å kunne spandere på andre av og til. Jeg kan kjøpe meg et klesplagg når jeg har lyst og jeg spise ute når jeg vil.

Vil redusere matutgiftene

Sistnevnte vil hun imidlertid nå kutte ned på.

- Jeg ser at jeg bruker altfor mye penger på å spise ute. Nå vil jeg heller spare en del av disse pengene. Det er nå vi har anledning til å legge oss opp litt penger, før vi eventuelt får barn og flere ting å bruke penger på.

Hvordan vil du spare?

- I fond. Jeg vil at pengene mine skal vokse. Tidligere hadde jeg både BSU og fond, men alt dette ble avsluttet da jeg kjøpte den første leiligheten min.

Den solgte hun etter tre år og kjøpte ny leilighet i Vika i Oslo sammen med samboeren.

Du har også anbefalt testen til andre?

- Ja, jeg er jo også nysgjerrig på hvordan andre kommer ut og anbefalte den til partneren min i Bruce Norge. Vi fikk mange av de samme svarene, men hun var mer analytisk enn meg, så kanskje utfyller vi hverandre, avslutter gründeren fra Ålesund.