Sommerferie:

Like etter dette bildet ble tatt var teltstangen borte

Her er mine syv beste tips til rimelig sommeraktiviteter.

SMILER FØR UHELL: Like etter dette bildet ble tatt fant vi ut at teltstengene var borte. Det var helt krise, men heldigvis fikk vi hjelp av noen. Foto: Kornelia Minsaas
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 07. jun 2021
Artikkelen er flere år gammel

Artikkelen er skrevet av Kornelia Minsaas, UNG ambassadør i DNB. 

I år skal unge bruke lite penger på ferie, men det betyr ikke at mulighetene er få.

«Jeg tar det litt som det kommer» svarer flere venner når jeg spør om årets ferieplaner. I år har de fleste unge tenkt å bruke feriepengene sine på sparing, mat, fritidsaktiviteter og utstyr, ifølge undersøkelse gjennomført av Ipsos for DNB.

Men selv uten store planer eller penger er det fullt mulig å finne på mye gøy! Men, du bør gjerne planlegge litt i forkant. 

Her er mine sju beste ferietips på budsjett: 

1) Reisefølge: Det er lurt å slå seg sammen med venner med samme budsjett, ønsker og interesser som deg selv! Slik kommer man godt overens og det blir enklere å bli enig om feriens aktiviteter og destinasjoner – om det så er rolige sommerdager på sjøkanten, et eventyrlig besøk i Hunderfossen eller via ferrata i fjellet. 

2)  Skal du på roadtrip? Bruk sosiale medier til å finne tips og ting å gjøre! Plutselig viser det seg at en gammel venn fra studiedagene ønsker besøk, eller at noen har en hytte du kan låne. Instagram har ført meg til hyttetur i Odda, konsert i Hellesylt og RIB-safari i Geirangerfjorden! Gjennom sosiale nettverk har jeg også funnet unike campingplasser, gode restauranter og gøyale arrangementer. 

TRØTT MORGENSELFIE: I Lofoten lærte jeg at det ikke var så mange trær å sove i, og måtte lete etter soveplass til langt på natt. Foto: Kornelia Minsaas

3) Glad i aktiviteter? Sjekk ut DNBs ferieportal Neste Sommer. Her finner du kule opplevelser, samtidig som du får reisegavekort og støtter norsk reiseliv. Tilbudene gjelder over hele landet, og byr på alt fra vindtunnel og surfekurs til moskussafari og rafting.

4) Sov ute! Det skal ikke mye til før det er helt gratis. Tidligere har jeg lånt telt av foreldrene mine, men lærte kjapt at hengekøye var mye enklere og rimeligere. Det kan være smart å gjøre litt research i forkant av stedet du skal campe, at det for eksempel er trær i området. 

FRA TRØNDELAG TIL ARENDAL: I fjor lånte vi bil fra familie og kjørte fra Steinkjer til Arendal på en uke. Foto: Kornelia Minsaas

5) Planlegg måltidene dine. En burger på bensinstasjon her, og en ta-med-pizza der, blir fort til store summer! Lag en matplan med reisefølget ditt og handle inn til flere anledninger. Det er for eksempel smart å ha brødskiver og pålegg tilgjengelig slik at dere slipper å bli sulten på veien. I fjor sommer lånte jeg pappas stormkjøkken som ble brukt til alt fra frokostpannekaker til taco.

6) Ikke undervurder reiseforsikring og bufferkonto! Uhell skjer når du minst venter det. Med reiseforsikring er du trygg i dét du tar foten utenfor døra, om du så skulle oppleve tyveri eller brekke armen. Av erfaring er bufferkonto gull verdt på roadtrip, om dere så må kjøpe nytt telt, bildekkene punkterer eller du dummer deg ut i fartskontroll. 

Se DNBs reiseforsikring for unge her. 

LOFOTEN OG LOEN: Norgesferie er ikke så aller verst når naturen fra nord til sør byr på vakre omgivelser. Foto: Kornelia Minsaas

7) Og sist men ikke minst før du reiser: Dobbeltsjekk at du har med alt du trenger! Hvis du må leie utstyr eller kjøpe ting på veien blir det ikke bare dyrt, du får også dobbelt opp med ting, som er unødvendig. Husk alt fra myggspray, solkrem, godt humør.

Og teltstenger!

God sommer!