Hekta på takeaway

- Jeg bare måtte ha det med én gang

Når fristelsen bare er få tastetrykk unna, har fast food vært vanskelig å motstå for Markus Bailey (28).

- Jeg ble jo til slutt blakk og feit, da, sier Markus Bailey. Foto: Pernille S. Borchgrevink
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 16. des. 2020
Artikkelen er flere år gammel

Du så han kanskje danse i et glitrende elgkostyme i Maskorama på NRK? Nå møter du han i siste episode av podkasten Nåtidshjernen, der han snakker om sitt største pengesluk: Takeaway. 

- Når du kan bestille deilig frokost, lunsj eller middag ved bare noen få tastetrykk, var det vanskelig å unngå fristelsen, forteller Markus Bailey.

Jeg spiste rett og slett opp pengene mine
Markus Bailey

Slik endte han ofte opp med å bruke over 8.000 kroner i måneden på mat, som er over dobbelt så mye som SIFOs referansebudsjett for en mann, som ligger på 3.890 kroner.

- All restaurantmaten gjorde meg egentlig ulykkelig

Bailey innrømmer at gourmetmat som smelter på tunga gir mye kortsiktig glede, men gjør ikke godt i det lange løp.

- Selv om det føles bra der og da, så var det verken bra for helsa eller økonomien. Det er rart å se tilbake på hvordan jeg rett og slett spiste opp pengene mine, sier Bailey.

SMELL: Kornelia Minsaas fra DNB Ung lytter mens Bailey åpner opp om sin pengesmell. Foto: Pernille S. Borchgrevink

I episoden forteller Bailey om hvordan lite motivasjon og latskap førte til sløsing av penger.

- Jeg kan jo nesten si at jeg ble blakk og feit, og det føltes dårlig. Nå som jeg har tatt tak og lager mer mat hjemme, går det heldigvis bedre, forteller Bailey.

Hvordan ser matbudsjettet ut nå?

- Det er fortsatt relativt høyt, for jeg er glad i å spise. Nylig hørte jeg om begrepet "lonely mouth", og jeg kjenner meg igjen. Munnen min liker påfyll, forteller Bailey og ler.

Med mer tid hjemme på kjøkkenet er det likevel mulig for Bailey å spare store summer på matbudsjettet, som tidligere lå på rundt 8.000 kroner.

Hør mer om hvordan Markus Bailey fant tilbake motivasjonen på kjøkkenet, om matbudsjett og hvordan du kan gjøre gode middagskupp i siste episode av Nåtidshjernen.