Nå er det kun «Alltid eFaktura» som gjelder

Fra og med onsdag 18. mai 2022 er «Alltid eFaktura» eneste alternativ for å motta fakturaer elektronisk.

KUN NY LØSNING GJELDER NÅ: Har du ikke sagt ja til Alltid eFaktura som tar over for eFaktura, vil regninger komme slik, på papir i fysisk postkasse. Foto: NTB
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 18. mai 2022
Artikkelen er flere år gammel

De fleste kunder har allerede sagt ja takk til «Alltid eFaktura», men ikke alle. De som ikke har gjort det, eller velger å avslutte «Alltid eFaktura», vil heretter motta papirfaktura i posten.

- Får du fakturaer i posten, eller på e-post, vil det sannsynligvis også følge med et ekstra gebyr fra fakturautsteder, gjør Lars Lilleengen i DNB Betaling oppmerksom på.

Slik sier du ja takk til Alltid eFaktura

Vet du ikke om du har sagt ja takk til «Alltid eFaktura»? Det kan du sjekke og eventuelt si ja takk til i nettbanken eller i mobilbanken:

  • I nettbanken går du inn på menyvalget "eFaktura" og oppretter Alltid eFaktura-avtale.  
  • I mobilbanken går du inn på "betalinger" og klikker på ikonet øverst i høyre hjørne.

«Alltid eFaktura» er en enklere og mer kundevennlig form for eFaktura. Med «Alltid eFaktura» vil de fleste bedrifter kunne sende deg eFaktura så lenge du ikke aktivt har reservert deg mot akkurat denne bedriften.

- Og du vil fortsatt kunne kontrollere faktura-spesifikasjonene på mottatte eFakturaer før du godkjenner og betaler, sier Lilleengen.

Gjelder kunder i alle banker

Det var Bits som besluttet å avvikle den gamle eFaktura-tjenesten. Beslutningen gjelder for alle banker og betalingsforetak. Avviklingen har skjedd over noe tid, og 18. mai 2022 er det helt slutt for den gamle tjenesten.

Hjelper du andre eller er verge?

Hjelper du andre eller er verge, kan du kontakte fakturautsteder for å få registrert annen fakturaadresse dersom det er mulig.

DNB jobber også med en fullmaktsløsning der du vil kunne behandle elektroniske fakturaer på vegne av andre personer. Denne forventes å være klar i månedsskiftet mai/juni.

Du kan også opprette AvtaleGiro-avtale med bedrifter som tilbyr dette.

Les mer om Alltid eFaktura her