Unngå bunadssjokket på 17. mai

– En bunadsforsikring dekker alle plutselige og uforutsette skader, noe som kommer godt med for det kan være dyrt å reparere disse festplaggene, sier Therese Nielsen i Fremtind.

24-TIMERS BUNADSFORSIKRING: – Eksempelvis dekkes skader som svimerker fra sigaretter, fall- og snubleskader på bunaden. Er bunaden blitt tilgriset dekker forsikringen en skikkelig rens, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til DNB og SpareBank 1. Foto: NTB scanpix
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 14. mai. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Uheldige bunadseiere opplevde på 17. mai i fjor søl og tilgrising av bunader, hull i bunadene etter sigarettglør og søljer som forsvinner i menneskemylderet.

– 18. mai er en travel dag for oss. Mange ringer om skader på bunaden sin og flere blir overrasket når de får beskjed om at skader på bunaden ikke dekkes av verken innbo- eller reiseforsikring, sier skadeforebygger Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til DNB og SpareBank 1.

Nielsen forteller at mange ikke forsikrer bunaden sin og DNB tilbyr derfor en 24-timers bunadsforsikring som kun gjelder for 17. mai.

Så enkelt kjøper du bunadsforsikring for 17. mai: Send sms til 04800 og skriv bunad.

Les mer om bunadsforsikring her.

Fakta om bunadsforsikring
  • DNB tilbyr egen 17. mai-forsikring for bunader
  • For 45 kroner kan du forsikre bunaden din i 24 timer for inntil 50.000 kroner
  • Dersom uhellet er ute og du bruker forsikringen, må du betale en egenandel på 1.000 kroner
  • Forsikringen gjelder fra kl.: 00:01 – 24:00, den 17.05.2019. Se fullstendige vilkår på dnb.no.
  • For å kjøpe bunadsforsikring: Send bunad til 04800, eller bestill på dnb.no. Tilbudet gjelder fra den 11.05. – 17.05., kl. 10.00.
BUNADSFORSIKRING: – 18. mai er en travel dag for oss. Mange ringer om skader på bunaden sin, sier Nielsen i Fremtind. Foto: NTB scanpix

Tap av søljer og hull i stakken

24-timers bunadsforsikring dekker alle plutselige og uforutsette skader som kan inntreffe på 17. mai med mange mennesker og hastverk.

– Eksempelvis dekkes skader som svimerker fra sigaretter, fall- og snubleskader som fører til skade eller rift på bunaden. Er bunaden blitt tilgriset av for eksempel cola-, kaffe- eller rødvinsflekker dekker forsikringen en skikkelig rens som fort kan koste et par tusen kroner, sier Nielsen.

Forsikringen dekker også tap av søljer som faller av og blir borte i folkevrimmelen, forteller Nielsen.

– Vi ønsker å gjøre opp alle skader innen 1-3 virkedager, så det er bare å kontakte oss så snart du kan.

DYRT Å REPARERE: – En bunadsforsikring dekker alle plutselige og uforutsette skader, noe som kommer godt med for det kan være dyrt å reparere disse festplaggene, sier Therese Nielsen i Fremtind. Foto: Fremtind