Nå tilbyr DNB Samsung Pay

DNB-kunder som har nyere Samsung-telefon eller Samsung-klokke, kan ta i Bruk Samsung Pay.

SAMSUNG PAY: Nå kan DNB-kunder kjøpe sjokolade med Samsung-telefon. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 16. jan 2023
Artikkelen er flere år gammel

Slik tar du i bruk Samsung Pay:

Legg inn kortet i Wallet-appen på en nyere Samsung-telefon eller Samsung-klokke. Det gjør du enten ved å taste inn kortnummeret manuelt, eller ta bilde av kortet slik at nummeret leses inn automatisk. 

Les mer om hvordan du tar i bruk Samsung Pay her

DNB er blant de første aktørene i det norske markedet som kommer ut med Samsung Pay. Banken tilbyr også Garmin Pay og Fitbit Pay til mosjonistsegmentet.

Kunder som nå får muligheten til å bruke Samsung Pay, har allerede tilgang til Google Pay. Disse kundene kan nå velge hva de vil bruke. 

Hva med Apple Pay?

Mange av DNBs kunder har uttrykt ønske om at banken skal tilby betalingstjenesten Apple Pay. Det søkes mye på nettet om akkurat dette, og flere henvender seg både skriftlig og muntlig om Apple Pay. 

– Derfor har vi stor forståelse for at beslutningen om å ikke tilby Apple Pay kan være upopulær, sier Benjamin Golding, konserndirektør for Produkter og innovasjon i DNB.

Golding forteller at det er et er et strategisk dilemma om hvorvidt DNB skal tilby Apples betalingstjeneste. Han sier at dette gir noen fordeler på kort sikt, mens bildet blir mer komplisert på lengre sikt. For i motsetning til andre produsenter gir ikke Apple tredjeparter tilgang til å bruke telefonens funksjonalitet for kontaktløs betaling i terminal.

– Over tid mener vi dette kan bidra til å hindre innovasjon, skape færre valgmuligheter og gi mindre kostnadseffektive betalingsløsninger for alle parter, sier Golding, som legger til at han er opptatt av viktigheten av at vi ikke svekker det norske betalingssystemet  – som, sier han, har mange goder for forbrukerne, inklusive at det er billig.