Slik får du den billigste strømavtalen

Mange strømleverandører opererer med kampanjepriser, så sjekk jevnlig hvem som har best tilbud.

SLIK BETALER DU MINST: - Bytt strømleverandør cirka en gang i året, anbefaler forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 24. okt 2022
Artikkelen er flere år gammel

For prisen blir gjerne satt opp når kampanjeperioden er omme.

Det er forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, som gjør oppmerksom på dette.

Hun oppfordrer deg derfor til å alltid bestille varsel på SMS ved inngåelse av avtalen, slik at du får en melding før prisgarantien utgår.

– Et godt tilbud er gjerne for godt til å være sant. Det gjelder ikke minst i strømmarkedet hvor mange leverandører lokker med lave priser en periode, før de skrur opp prisen og regner med at folk ikke bytter, sier hun.

Hvis du er opptatt av å betale minst mulig, anbefaler hun at du bytter strømleverandør cirka en gang i året. Den gode nyheten er at det ikke tar lang tid.

Slik gjør du det:

Gå jevnlig inn på strømpris.no og sjekk om noen tilbyr bedre pris enn det du betaler. Bytt til en av spotprisavtalene som kommer opp på topp. 

– Gidder du ikke bytte en gang i året, sjekk likevel jevnlig for å finne ut om du betaler for mye, anbefaler hun.

Mener du det er bedre å velge spotprisavtale enn fastprisavtale?

– Det må du vurdere ut fra om du tror prisene vil stige eller ikke. Nå er strømprisene høye. Om de blir enda høyere er det ingen som vet. Skal du velge fastpris er det best å gjøre det når prisene er lave.

Sandmæl ber deg også være oppmerksom på følgende:

  • Påslaget de ulike strømselskapene tar og den månedlige kostnaden varierer
  • Kjøper du strøm over telefonen, ved dørsalg, på gata eller i elektronikkbutikken må du være ekstra påpasselig til hva du sier ja til.
  • Det er da mange får dyttet på seg dyre og dårlige avtaler
  • Kjøper du strøm i butikken mister du også angreretten på 14 dager
  • Pass også på at selskapet ikke lurer inn unyttige ekstratjenester som pristak, strømforsikring eller grønn strøm i avtalen. De fleste har ikke bruk for dette