Slik får du råd til drømmeferien

Drømmer du om å reise til et sted, men har ikke råd? Et veldig enkelt sparegrep kan ta deg lengre enn du tror.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 05. mai. 2015
Artikkelen er flere år gammel

 

Har du lyst til å ligge på paradisstrendene i Thailand eller Malaysia, eller drømmer du om storbyferie i Tokyo eller New York? Uansett hva som måtte friste mest – for de fleste vil det kreve at man sparer opp noen kroner.

Det trenger ikke være vanskelig – det er lett, og det kan faktisk være ganske morsomt.

For med morsom sparing sparer du til et bestemt sparemål hver gang du trekker bankkortet ditt. Du kan også spare når du betaler regninger, eller «impulsspare», når du vil sette av litt ekstra.

Du kan selv sette opp tjenesten i nettbanken, og du velger selv hvor mye du vil spare hver gang du trekker kortet ditt eller betaler regningen. Du kan for eksempel velge å runde opp til nærmeste tier, femti- eller hundrelapp.

Les også: Ikke gå i fella: Dette bør du tenke på før du bestiller sommerferien

Uttrekk fra DNBs database viser at du ved å runde av til nærmeste tier fort kan spare i underkant av tusen kroner per år. Velger du å øke avrundingen til nærmeste hundre kan sparesummen etter ett år bli oppimot 26.000 kroner i året – da er du plutselig ikke langt unna å ta med hele familien på langtur.

Du kan selv enkelt sette opp morsom sparing i nett-, mobil eller brettbanken og invitere inn venner som sparer til det samme, for eksempel en felles reise. En vennegjeng kan for eksempel etablere felles sparing til storbyweekend, eller av en familie som vil på sommerferie til sydlige strøk.

Og ser vi på tallene, er det ingen tvil om hva som troner øverst på listen over sparemål. Over 50 prosent av de som bruker morsom Sparing, sparer til ferie.

Topp ti sparemål

  1. Ferie
  2. Sparing
  3. Bil
  4. Bolig
  5. Buffer
  6. Diverse
  7. Bryllup
  8. Båt
  9. Sykkel
  10. Oppussing

Opprett morsom sparing her!