Slik kan du øke pensjonen din

Norge har nå 1 million pensjonister. Fordi befolkningen blir eldre, må du jobbe lenger eller spare mer for å få en grei pensjon.

DYRERE Å GA AV TIDLIG: - Fordi vi blir eldre og eldre, blir det dyrere og dyrere å gå av med pensjon som 67-åring, sier pensjonsekspert Stian Revheim. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 22. nov 2021
Artikkelen er flere år gammel

Det er pensjonsekspert i DNB, Stian Revheim, som gjør oppmerksom på dette.

Dagens 27-åringer må spare til å være pensjonist i fire år ekstra – eller jobbe fire år ekstra
Stian Revheim

3 tips

Revheim gir her tre tips til hvordan du kan øke pensjonen din:

1: Skru opp aksjeandelen

Skru opp aksjeandelen på pensjonskontoen/innskuddspensjonen din. Dette gjør du ved å logge inn på pensjonsavtalen du har via jobb. Det gjør du i nettbanken din. Hvis det er mange år til du blir pensjonist, er det lurt å ta litt høyere risiko på pensjonen, kanskje til og med 100 prosent aksjeandel. Denne andelen reduseres automatisk når pensjonsalderen nærmer seg.

2: Jobb noen år ekstra

Fordi vi blir eldre og eldre, blir det dyrere og dyrere å gå av med pensjon som 67-åring. I snitt blir hvert tiende årskull ett år eldre enn sine forgjengere. Det vil si at  dagens 27-åringer i snitt vil bli fire år eldre enn dagens 67-åringer. Det betyr at dagens 27-åringer må spare opp penger til å være pensjonist i fire år ekstra – eller jobbe fire år ekstra før de går av.

3: Start egen pensjonssparing

Ønske du mer å rutte med som pensjonist enn det du får fra folketrygden og arbeidsgiver, må du spare selv. Et godt tips er å starte tilsvarende pensjonssparing som du har hos arbeidsgiver i et eget fond. Gjør du det, dobler du pensjonen du vil få i tillegg til pensjonen fra folketrygden.