Spar masse penger på å bake brødet selv

Ung-ambassadør Connie viser deg hvordan du lager brød for bare seks kroner stykk.

BAK SELV! Brød har blitt veldig mye dyrere det siste året og du kan spare masse penger på å bake det selv. Foto: Privat
Lesetid 1 min lesetid
Publisert 20. des 2023
Artikkelen er flere år gammel

Brød har blitt så dyrt i butikken, så Ung-ambassadør Connie har bestemt seg for å bake brød selv – til bare seks kroner stykket! Oppskriften har hun hentet fra Elin hos Krem.no

Dette trenger du: 

  • 3–4 brød:
  • 8,5 dl vann
  • 500g sammalt hvete fint
  • 70g sammalt rug (fint eller grov)
  • 430g hvetemel
  • 25g fersk gjær
  • 15g salt

Slik gjør du:

  1. Ha oppi det grove melet med 5 dl vann, rør sammen. Hottip: om du vil ha «smulefritt» brød burde du la det grove melet suge til seg vannet 1 times tid før du tilsetter resten. (Det orket ikke Connie å vente på).
  2. Tilsett hvetemel, salt, gjær og resten av vannet. Mix it.
  3. Elt deigen i 10–12 min, dekk bollen med plast og hev i 1 times tid.
  4. Del deigen i 4, etterhev i 1 time.
  5. Sett ovnen på 280 grader, ha en liten langpanne i bunn av ovnen.
  6. Legg brødene et hakk under midterste rille i ovnen og hell 1–2 dl kokende vann i langpannen som er i bunn.
  7. Ta ut langpannen etter 5 min og sett gradene på 230.
  8. Stek brødene i 25–35 minutter.