Brød har blitt så dyrt i butikken, så Ung-ambassadør Connie har bestemt seg for å bake brød selv – til bare seks kroner stykket! Oppskriften har hun hentet fra Elin hos Krem.no.
Dette trenger du:
- 3–4 brød:
- 8,5 dl vann
- 500g sammalt hvete fint
- 70g sammalt rug (fint eller grov)
- 430g hvetemel
- 25g fersk gjær
- 15g salt
Slik gjør du:
- Ha oppi det grove melet med 5 dl vann, rør sammen. Hottip: om du vil ha «smulefritt» brød burde du la det grove melet suge til seg vannet 1 times tid før du tilsetter resten. (Det orket ikke Connie å vente på).
- Tilsett hvetemel, salt, gjær og resten av vannet. Mix it.
- Elt deigen i 10–12 min, dekk bollen med plast og hev i 1 times tid.
- Del deigen i 4, etterhev i 1 time.
- Sett ovnen på 280 grader, ha en liten langpanne i bunn av ovnen.
- Legg brødene et hakk under midterste rille i ovnen og hell 1–2 dl kokende vann i langpannen som er i bunn.
- Ta ut langpannen etter 5 min og sett gradene på 230.
- Stek brødene i 25–35 minutter.