Spare-appen

Superenkel sparing med Spare

Tusenvis av nordmenn har funnet ut at det finnes en enkel måte å ta grep om fremtiden: Å starte sparing i fond eller aksjer.

ALT I EN APP: Du kan raskt opprette egne sparemål - enten du sparer til ferie, bolig, buffer eller pensjon. Foto: DNB
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 22. okt 2020
Artikkelen er flere år gammel

I appen Spare kan du enkelt følge med på sparingen du har i DNB, samle kontoene du har i ulike banker og lære mer om sparing.

– Kundene våre er spesielt fornøyde med hvor enkelt det er å komme i gang med ny sparing, forteller Bengt Olav Lund, direktør for Sparing, Pensjon og Forsikring i DNB.

- Vi har over tid sett at stadig flere og spesielt flere unge, tar større grep om egen økonomi og sparer langsiktig. Både fond- og aksjesparing er mer populært enn noensinne. Det er veldig morsomt at så mange velger å bruke Spare til å komme i gang, fordi det tyder på at vi har lyktes med å gjøre det enkelt.

Appen utvikles løpende basert på intervjuer, kundeundersøkelser og samspill med brukerne. Dette har dannet grunnlaget for forbedringer. Det mest etterspurte er oversikt over hvordan det går med fondssparingen over tid, som har resultert i en ny funksjon der du kan følge utviklingen visuelt.

KJØP OG SELG: I appen ser du sparekontoer, BSU, pensjonssparing, fond og aksjer. Du kan kjøpe, selge og bytte aksjefond og aksjer på farten. Foto: DNB

Fra sparekonto til fond 

Fremtiden virker ofte langt unna. Derfor er det ekstra viktig å enkelt kunne følge med på sparepengene på veien mot det du sparer til. Sånn er det enten det er et kortsiktig mål, noe så langt unna som pensjonstilværelsen eller det er penger du plasserer uten et spesifikt mål. I Spare kan du følge med utviklingen og se hvordan det går. 

- Mange kunder begynner med enkel sparing på sparekonto, og tar gradvis steg mot mer langsiktige sparemåter, som fond og aksjer, forteller Bengt Olav Lund. Derfor har vi fokusert på å gjøre det enkelt å få kunnskapen som gjør at brukerne kan ta stegene for å utvikle sparingen. 

I år har fondssparing slått alle rekorder. Hittil i 2020 har DNB hele 35 000 nye fondskunder. 14 000 av disse startet sparingen i appen Spare. 

FULL OVERSIKT: Med Spare-appen får du full oversikt over all sparingen din som gjør det enklere for deg å nå dine kortsiktige og langsiktige sparemål.

Det skal være motiverende å spare 

I Spare er det egne læringsmoduler som kan brukes til å lære mer om fondssparing og annet som kan virke komplisert i starten. Det er også en egen digital fondsrådgiver for dem som ønsker et forslag til sparing som passer for dem.

Et av de siste tilskuddene i Spare, er at vi nå tilbyr det nyeste ekspertinnholdet fra DNB rett i appen. Du kan velge mellom ulike kategorier og lese om utviklingen i finansmarkedene og ekspertenes vurderinger, få gode tips om personlig økonomi og flere andre temaer. Innholdet produseres av DNB Nyheter. 

Andre ting du finner i Spare
  • Raske og enkle måter å handle fond

  • Oversikt over din pensjonssparing i DNB og andre steder

  • Enkel etablering og betjening av aksjesparekonto, en smart måte å investere i fond og aksjer

  • Individuell pensjonssparing, som passer for dem som har midler som kan låses fram til pensjon

  • Smarte sparemål som gjør det enkelt å spare til et mål

  • Mulighet til å samle konto fra andre banker, og få saldoen rett i Spare