DNB NXT

Commu App vant 100 Pitches

Gründerne bak Commu App stakk av med premien på 200.000 kroner i pitchekonkurransen 100 Pitches.

VANT 100 PITCHES: - Dette er helt, helt fantastisk, sa Karoliina Kauhanen da hun vant 100 Pitches på DNB NXT. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 28. sep 2023
Artikkelen er flere år gammel

- Dette er helt, helt fantastisk! Dette er mye mer enn bare å vinne penger for oss, teamet vårt har jobbet så hardt med å lage appen og det føles veldig godt å få denne anerkjennelsen, sier Karoliina Kauhanen, gründer av Commu App, da hun vant 100 Pitches på DNB NXT i Oslo i kveld.

Commu er en gratis mobilapp hvor du kan gi og be om hjelp i nærområdet ditt, og mer enn 50.000 brukere i Finland, Norge og Tyskland har allerede tatt i bruk appen.

- Med appen vår kan du gi og be om hjelp, bygge et nettverk og melde deg som frivillig, forklarer Kauhanen.

Vi vil at det å be om hjelp og det å gi hjelp skal bli enklere
Karoliina Hauhanen

Rikard Søreng som ledet juryen forteller at juryen var enstemmig og begrunnelsen for at Cummu App vant 100 Pitches var:

- De har et stort mål og vil tilføre verdi for samfunnet, og de er nær å vise at de har et produkt som markedet vil ha. Teamet viser at de kan levere resultater, og de leverte også en svært overbevisende pitch, sa juryleder Rikard Søreng, leder i DNB.

Juryen besto også av Amanda Hultman, investor i Atomico, og Geir Førre, styreleder i Entrepedia AS.

Trenger flere medarbeidere

Premiepengene skal gå rett til å ansatte nye medarbeidere.

- Vi skal ansatte en hel del folk, så premien kommer godt med. Vi kommer til å skape flere jobber fremover, sier Kauhanen.

Gründeren er klar på at appen skal være enkel å bruke for helt vanlige mennesker som trenger hjelp eller som vil gi hjelp i et nabolag.

- Vi vil at det å be om hjelp og det å gi hjelp skal bli enklere, og er veldig glade for at vi kan jobbe videre med dette, sier gründeren.

JURYENS BEGRUNNELSE: - Teamet viser at de kan levere resultater, og de leverte også en svært overbevisende pitch, sa juryleder Rikard Søreng. Foto: Stig B. Fiksdal
Commu App

Commu App er en startup grunnlagt av tre unge gründere, som har som mål å gjøre det lettere å hjelpe og be om hjelp.

Commu App er en mobilapp der du kan be om og gi hjelp i ditt nærområde. Appen betjener både private brukere, organisasjoner og bedrifter. Ved å senke terskelen for å be om og gi hjelp, og ved å gjøre dette enklest mulig, kan vi fremme tilhørighet og fellesskap og redusere ensomhet.

JUBEL: Stor jubel til Commu App fra deltakerne på DNB NXT. Foto: Stig B. Fiksdal