25 og suksessrik gründer: Hva er hemmeligheten, Victoria?

Victoria Mari Strand gjør det enkelt for stadig flere mennesker å spise sunt i hverdagen.

VÅG Å TA PLASS: Det gode rådet kommer fra Victoria Mari Strand, daglig leder og gründer av Fitgo. Foto: Joakim Meihack / DNB
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 26. apr 2022
Artikkelen er flere år gammel

- Våg å ta plass! Det gode rådet kommer fra Victoria Mari Strand, daglig leder og gründer. På under et år har hun etablert sin egen bedrift, skapt sin egen arbeidsplass og til og med rukket å få svarte tall i regnskapet. For ikke å glemme selve ideen: Hun gjør det enkelt for stadig flere mennesker å spise sunt i hverdagen. 

PÅ SCENEN: Victoria forteller sin historie på et #huninvesterer-arrangement DNB holdt i Sandnes. Foto: Joakim Meihack / DNB

Så smalt det i ryggen

Prolapsen var et faktum og hverdagene ble lange på sofaen. Det var ikke noe for Victoria Mari. Hun bestemte seg for å satse på det som tidligere hadde vært et hobbyprosjekt – og FITGO så dagens lys. Kort fortalt er forretningsideen en abonnementsordning med sunne, gode måltider som selges på treningsstudio og andre lignende steder, til alle som vil spise sunt og godt uten å bruke for mye tid på å lage mat. 

BLIR HEIET PÅ: - Min opplevelse er at folk heier på meg og vil meg vel, sier gründeren. Her i samtale med Benedicte Middelthon fra DNB. Foto: Joakim Meihack / DNB

 

Hjelp fra alle kanter

- Jeg hadde aldri i livet klart dette uten all den gode hjelpen jeg har fått, fra alt fra DNB til familie og venner. Hos et av treningssentrene som selger FITGO-produkter, disponerer jeg et kjøleskap verdt 15 000 – helt gratis! Farstad Catering, hvor jeg lager måltidene jeg selger, lar meg bruke kjøkkenet deres gratis. Ikke minst har jeg sterke rollemodeller i Linda Karlson og Cecilie Fremstad som sitter i styret til FITGO.

STOLT STØTTESPILLER: Benedicte Middelthon er bedriftsrådgiver i DNB og jobber tett på gründere som Victoria Mari. Foto: Joakim Meihack / DNB

- Beinhardt og kjempeskummelt

I tillegg har jeg vært så heldig å få plass i Gründerlab, som den nest yngste gründeren, med egen mentor og muligheten for å bygge opp et fantastisk nettverk, smiler Victoria Mari.

- Min opplevelse er at folk heier på meg og vil meg vel, sier gründeren. Samtidig skal jeg ikke legge skjul på at det er beinhard jobbing og det hender jeg lurer på hva jeg holder på med, sier Victoria Mari og ler. 

Dette er både beinhardt og kjempeskummelt, men også dritgøy
Victoria Mari Strand

Mari forteller at hun jobber omtrent døgnet rundt, har nesten aldri tid til å trene og har vel aldri spist så ubalansert som hun gjør nå, ironisk nok.

- Men selv om dette er både beinhardt og kjempeskummelt, så er det også dritgøy, og jeg er så glad for at jeg tok sjansen og hoppet i det. Noe av det viktigste jeg har lært, er å våge å være meg selv: Ja, jeg er ung. Ja, jeg er kvinnelig gründer. Hva er problemet?

TRO PÅ SEG SELV: - Noe av det viktigste jeg har lært, er å våge å være meg selv: Ja, jeg er ung. Ja, jeg er kvinnelig gründer. Hva er problemet? Foto: Joakim Meihack / DNB

DNB er stolt støttespiller

Benedicte Middelthon er bedriftsrådgiver i DNB og jobber tett på gründere som Victoria Mari, blant annet gjennom kompetanseprogrammet Gründerlab:

- Victoria Mari har gjort veldig mye riktig. For eksempel er det kjempesmart å knytte til seg flinke folk som styremedlemmer. Et godt støtteapparat, formelt eller uformelt, øker sjansen for å lykkes betraktelig. Når vi i banken vurderer om en oppstartsbedrift skal få lån, er det faktisk en viktig del av vurderingen.

Ser du at du risikerer å måtte selge huset, for eksempel, bør du kanskje tenke deg om en gang til
Benedicte Middelthon

Hva er det verste som kan skje?

Benedicte har et tankevekkende råd til deg som lurer på om du skal gjøre alvor av drømmen din:

– Spør deg selv hva som er det verste som kan skje! Ser du at du risikerer å måtte selge huset, for eksempel, bør du kanskje tenke deg om en gang til, og eventuelt på hjelp fra oss i banken til å revurdere forretningsplanen din. Hvis svaret er at du muligens må spise knekkebrød og havregrøt en stund, eller jobbe helger og senere kvelder, synes jeg bare du skal hoppe i det. Opplevelsen av å se ideen din bli virkelighet, veier sannsynligvis opp for alt strevet, smiler hun.

Foto: DNB