#nestesommer

Er dette Norges råeste hage?

Eksotiske planter og strender: - På Flor & Fjære er du på en verdensvandring i hagen, sier daglig leder Hanne Hidlefjord.

VAKKERT: Her er den Toscana-inspirerte delen av besøkshagen. Foto: Flor & Fjære
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 16. jun 2021
Artikkelen er flere år gammel

Flor & Fjære ligger på øya Sør-Hidle 30 minutters båttur fra Stavanger, og er en besøkshage på 50 mål full av blomster, eksotiske planter og strender.

- Vi har et fargehav med 50.000 sommerblomster til glede for 35.000 besøkende. I år og i fjor har vi truffet godt med våre eksotiske palmer, palmesus og strender, sier Hidlefjord.

TURISTMAGNET: Flor & Fjære har et fargehav med 50.000 sommerblomster, sier Hanne Kvernberg Hidlefjord, her sammen med Endre Hidlefjord. Foto: Michaela Klouda

- Strandhagen og palmene fenger

Turistene på Flor & Fjære får oppleve hagen med restaurantbesøk.

- Vi tilbyr en totalopplevelse med fjordturen ut hit, omvisning i hagen med litt hagetips, nydelig treretters i restauranten med lokale og egenproduserte råvarer. Vi forteller historien til hagen og hvordan den blir til. 

- Akkurat nå fenger spesielt strandhagen og palmene. På varme dager er det også noen som bader, og noen friskuser har allerede badet i år.

Det er en lidenskap og en hobby, vi bor her ute i hagen
Hanne Kvernberg Hidlefjord

Nytt av året er en strandbar.

- Strandbaren tror vi blir populær og særlig blant de yngre voksne.

STRANDHAGEN: - Akkurat nå fenger spesielt strandhagen og palmene, sier Hanne Kvernberg Hidlefjord. Foto: Flor & Fjære

Familiebedrift

Familien Hidlefjord åpnet opp Flor & Fjære i 1995 – den gang var den på 5 mål. Hagen utvikles hele tiden og er en familiebedrift. I sommersesongen utvides den faste staben med studenter som bidrar til et veldig godt arbeidsmiljø.

- I sesong er vi mellom 50 og 60 ansatte, ellers er det vi i familien som jobber med dette. Det er i alle fall 10 fra familien som jobber her; mine svigerforeldre, tanter og onkler, søskenbarn, min mann og jeg, forteller Hidlefjord.

- Det er en lidenskap og en hobby, vi bor her ute i hagen. Vi føler ikke på grensen mellom arbeid og fritid, det smelter litt i sammen. 

BESØKSHAGEN ER EN FAMILIEBEDRIFT: - Vi føler ikke på grensen mellom arbeid og fritid, det smelter litt i sammen, sier Hanne Kvernberg Hidlefjord. Foto: Flor & Fjære

Hvordan ser den kommende sesongen ut for dere?

- Vi har gjennom hele pandemien valgt å være positive, og i fjor sommer var folk på ferie i Norge og vi endte opp med et mye bedre besøkstall enn vi hadde ventet. Nå som mange er vaksinert håper vi på enda flere besøk enn i fjor.

Hidlefjord forteller at de har veldig fokus på smittevern, og har gjort mange tiltak.

- Neste Sommer er et fantastisk tiltak fra DNB
Hanne Kvernberg Hidlefjord

- Vi er heldige som har en stor hage og gjestene sprer seg godt utover i hagen.

Foruten deres eget sted, hvilke turistmål i regionen vil du anbefale?

- Det er veldig mange flotte steder i vårt område. Vi er veldig glade i hvite strender, og Jærstrendene er flotte. Turen opp til Prekestolen og utsikten der er fantastisk. Men det finnes også mange små, hyggelige steder som Epleriet på Helgøy og Utstein Kloster.

FARGEHAV: På øya Sør-Hidle i Rogaland finnes 50.000 sommerblomster til glede for turister. Foto: Flor & Fjære

#nestesommer-kampanjen

DNB har også denne sommeren #nestesommer-kampanjen der DNB-kunder kan få 1.000 kroner i et reisegavekort, som kan brukes på de bedriftene som er i Neste Sommer-portalen.

 

Mange DNB-kunder benytter gavekortene
Hanne Kvernberg Hidlefjord

Hva betyr en slik kampanje som #nestesommer for dere?

- #nestesommer er et fantastisk tiltak fra DNB fordi reiselivet er den næringen som er aller hardest rammet av pandemien. Dette tiltaket bidrar til at folk reiser og besøker oss. I år og i fjor har det vært en «boost» helt i starten av sesongen, og mange DNB-kunder benytter gavekortene.

#nestesommer-kampanjen

DNB har også denne sommeren #nestesommer-kampanjen der DNB-kunder kan få 1.000 kroner i reisegavekort. Gavekortet kan brukes på alle tilbudene som finnes på Neste Sommer-portalen.

Nå er det over 750 ulike opplevelser, overnattinger og aktiviteter i hele landet på Neste Sommer-portalen.

 

Deler ut reisegavekort for 10 millioner kroner

Sommeren 2020 delte DNB ut reisegavekort for 10 millioner kroner til personkundene, som de igjen kunne bruke hos reiselivsbedrifter - og dermed bidra til en næring som lå nede.

- Vi bidrar også i år med 10 millioner og gleder oss til å bidra til et løft for næringen - og samtidig gi befolkningen fantastiske ferieopplevelser, sier Roger Antonesen, banksjef for alle små og mellomstore bedrifter i DNB.

Vi bidrar også i år med 10 millioner kroner i reisegavekort
Roger Antonesen

Antonesen er imponert over innsatsen alle reiselivsbedriftene har lagt ned siden pandemien startet, men er også klar over at mange har økonomiske utfordringer.

- Det finnes mange gode løsninger for bedrifter som har kortsiktige likviditetsbehov. Ta kontakt med oss for vi gjør alltid individuelle vurderinger, og kan se på ulike løsninger som passer for deg og din bedrift, sier Antonesen.

BIDRAR MED 10 MILLIONER KRONER: - Vi vil gi et løft for reiselivsnæringen og gi befolkningen fantastiske ferieopplevelser, sier Roger Antonesen. Foto: Stig B. Fiksdal
Vil du markedsføre din reiselivsbedrift?

Nå kan du bli en del av vår markedskampanje for Reiselivs-Norge – helt gratis!

For ett år siden inviterte vi reiselivsbedrifter til å delta i vår kampanje for å løfte norsk reiseliv. Nå gjentar vi suksessen, og vi vil gjerne ha med din bedrift!

For å gi nordmenn ekstra motivasjon til å bestille reiser og opplevelser i Norge, deler DNB ut gavekort for til sammen 10 millioner kroner.

Registrer bedriften din her på vår reiselivsportal 

På reiselivsportalen dnb.no/nestesommer løfter vi fram reiselivsbedrifter over hele landet.

Grunner til å delta:

  • Din bedrift får gratis promotering på dnb.no/nestesommer, og blir en del av en nasjonal markedskampanje
  • Kundene dine får 1.000,- i rabatt og din bedrift får 1.000,- kroner av DNB for hvert gavekort som blir innløst.
  • Direkte lenke til bedriftens egen bookingsidé fra DNBs portal

Deltok din bedrift i kampanjen i fjor?

Hvis din bedrift hadde registrert tilbud i portalen i fjor, skal du ha fått en egen e-post med mulighet til å gjenbruke/justere fjorårets innhold.  Ønsker du lage helt nytt innhold, kan du gjøre det inne på portalen.

TURISTMAGNET: Flor & Fjære har et fargehav med 50.000 sommerblomster, sier Hanne Kvernberg Hidlefjord, her sammen med Endre Hidlefjord. Foto: Michaela Klouda