Neste sommer

- Vi mener vi har Lofotens beste fiskesuppe

I Henningsvær havn står hotelldirektør Jelle Dobma klar til å invitere til rib-turer og havørnsafari.

GODT BELEGG I FELLESFERIEN: - Vi har bra med bestillinger for juli, men sommeren blir ikke som en vanlig sommer, sier hotellsjef Jelle Dobma. Foto: JELLE DOBMA
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 03. jul 2020
Artikkelen er flere år gammel

Og en suppe som til og med danker ut de andre suppene i øyparadiset. 

Som for nesten alle reiselivsbedrifter var 12. mars en spesiell dato for Henningsvær Bryggehotell.

- Fra 12. mars forsvant alle gjester og bestillinger. Vi skrudde av varmeovnene og ventilasjonsanlegget for å få ned driftskostnadene. Hele personalet ble permittert med én gang og det var bare jeg som var igjen på hotellet, forteller hotellsjef Jelle Dobma ved Henningsvær Bryggehotell i Lofoten.

Sterk kampanje

Da DNB tok kontakt og tilbød hotellet om å være med på «Neste sommer»-kampanjen, sa de ja.

- Kampanjen har vært sterk, og vi har fått veldig mange bestillinger via «Neste sommer»-portalen. Så mange som 45 bestillinger har kommet via kampanjen, sier Dobma.

Det er fortsatt mange ledige rom nå i juni og i august
Jelle Dobma

Hotellsjefen mener at rabatten på 1.000 kroner per bestilling har gitt flere muligheten til å reise denne sommeren.

- Jeg tror kampanjen har hjulpet en del folk til å realisere ferien, og kanskje også bo litt finere enn det de vanligvis gjør på ferie i Norge.

DNBS NESTE SOMMER-KAMPANJE: - Jeg tror kampanjen har hjulpet en del folk til å realisere ferien, sier Jelle Dobma. Foto: Henningsvær Bryggehotell

- Fellesferien ser bra ut

Dobma forteller at bestillingene for fellesferien ser bra ut.

- Vi har bra med bestillinger for juli, men sommeren blir ikke som en vanlig sommer. Det er fortsatt mange ledige rom nå i juni og i august, sier han.

Våre gjester kommer hit fordi de vil se Lofoten
Jelle Dobma

Hotellsjefen forteller at det er mye usikkerhet i turistbransjen på hva som vil skje framover. For eksempel erfarer han at tyske reiseselskaper ønsker å bestille for august og september, men at de fremdeles sitter på gjerdet fordi reiserestriksjonene ennå ikke er avklart.

- Vi vet ikke hva som vil skje, men vi får bare vente og så tilpasse oss etterhvert.

LOFOTENS BESTE FISKESUPPE: - Vi mener vi har Lofotens beste fiskesuppe i vår restaurant Den Blå Fisk, sier Jelle Dobma. Foto: JELLE DOBMA

Lokal mat

Henningsvær Bryggehotell er del av hotellkjeden Classic Norway Hotels som har små og unike hotell rundt i hele Norge.

- Våre gjester kommer hit fordi de vil se Lofoten. De er på fjellturer, rib-turer, havørnsafari med båt eller er ute for å fiske. Mange kjører også rundt for å se på fjell og kjente steder, sier hotellsjefen.

FERSK FISK: - Vi bruker lokal fisk som vi får direkte fra et fiskemottak i nærheten, sier hotellsjefen. Foto: Henningsvær Bryggehotell

Bryggehotellet ligger på en liten odde som stikker ut i Henningsvær havn, og mange rom har havutsikt.

- Vi mener vi har Lofotens beste fiskesuppe i vår restaurant Den Blå Fisk. Vi bruker lokal fisk som vi får direkte fra et fiskemottak i nærheten.

HENNINGSVÆR I MIDNATTSSOL: Henningsvær ligger på sørspissen av Austvågøya i Lofoten. Foto: Henningsvær Bryggehotell