Neste sommer
I Henningsvær havn står hotelldirektør Jelle Dobma klar til å invitere til rib-turer og havørnsafari.
Og en suppe som til og med danker ut de andre suppene i øyparadiset.
Som for nesten alle reiselivsbedrifter var 12. mars en spesiell dato for Henningsvær Bryggehotell.
- Fra 12. mars forsvant alle gjester og bestillinger. Vi skrudde av varmeovnene og ventilasjonsanlegget for å få ned driftskostnadene. Hele personalet ble permittert med én gang og det var bare jeg som var igjen på hotellet, forteller hotellsjef Jelle Dobma ved Henningsvær Bryggehotell i Lofoten.
Da DNB tok kontakt og tilbød hotellet om å være med på «Neste sommer»-kampanjen, sa de ja.
- Kampanjen har vært sterk, og vi har fått veldig mange bestillinger via «Neste sommer»-portalen. Så mange som 45 bestillinger har kommet via kampanjen, sier Dobma.
Det er fortsatt mange ledige rom nå i juni og i august
Hotellsjefen mener at rabatten på 1.000 kroner per bestilling har gitt flere muligheten til å reise denne sommeren.
- Jeg tror kampanjen har hjulpet en del folk til å realisere ferien, og kanskje også bo litt finere enn det de vanligvis gjør på ferie i Norge.
Dobma forteller at bestillingene for fellesferien ser bra ut.
- Vi har bra med bestillinger for juli, men sommeren blir ikke som en vanlig sommer. Det er fortsatt mange ledige rom nå i juni og i august, sier han.
Våre gjester kommer hit fordi de vil se Lofoten
Hotellsjefen forteller at det er mye usikkerhet i turistbransjen på hva som vil skje framover. For eksempel erfarer han at tyske reiseselskaper ønsker å bestille for august og september, men at de fremdeles sitter på gjerdet fordi reiserestriksjonene ennå ikke er avklart.
- Vi vet ikke hva som vil skje, men vi får bare vente og så tilpasse oss etterhvert.
Henningsvær Bryggehotell er del av hotellkjeden Classic Norway Hotels som har små og unike hotell rundt i hele Norge.
- Våre gjester kommer hit fordi de vil se Lofoten. De er på fjellturer, rib-turer, havørnsafari med båt eller er ute for å fiske. Mange kjører også rundt for å se på fjell og kjente steder, sier hotellsjefen.
Bryggehotellet ligger på en liten odde som stikker ut i Henningsvær havn, og mange rom har havutsikt.
- Vi mener vi har Lofotens beste fiskesuppe i vår restaurant Den Blå Fisk. Vi bruker lokal fisk som vi får direkte fra et fiskemottak i nærheten.