DNB NXT

Jennys beste tips for å lykkes som gründer

Ekte passion for det du driver med, er grunnoppskriften mener gründeren.

DET ER KREVENDE: Jenny forklarer at det krever mye å starte noe nytt, men at det også er veldig givende. Foto: Edvard Karijord
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 05. okt 2021
Artikkelen er flere år gammel

Jenny Skavlan er kjent som både programleder, modell og skuespiller, men i denne sammenheng er hun med på DNB NXT for å fortelle om sin gründerreise med selskapene Tise og Fæbrik. Tise er en plattform der du kan kjøpe og selge brukte klær, og Fæbrik er en tjeneste som tilbyr symønster, sykurs, brukte stoffer og lignende. Bærekraftig mote er fellesnevneren.

Ikke vær redd for å lansere ting
Jenny Skavlan

Hvordan få folk til å bli engasjert i selskapet ditt?

Jenny forklarer at Fæbrik jobber med å skape et fellesskap. Å få folk til å føle at de er en del av noe større, mener hun er nøkkelen.

- Vi ønsker å få folk til å føle at vi er mange, og at vi heier på hverandre. Vi deler masse innhold om hva følgerne våre lager. Vi formidler og bruker et språk som er veldig nedpå, nært og ekte. Og det engasjerer!

Hun legger til:

- Folk føler ikke at de følger en bedrift, men en gjeng engasjerte folk som har lyst til å ha de med på laget. 

Du må være fleksibel og dynamisk
Jenny Skavlan

Finn ut hva du tjener penger på

For å skape en lønnsom og bærekraftig bedrift, understreker Jenny at man både må jobbe hardt, og gå gjennom hva man faktisk tjener penger på.

- Hvis man gjør mer av det man tjener penger på, kan man beholde jobben sin lenger og ansette enda flere som også får gå til en meningsfull jobb. 

DNB NXT: Jenny Skavlan var en av gjestene på DNB NXT i år, som handler om kapital, innovasjon og hva som former fremtiden. Foto: Edvard Karijord

Jennys råd til deg som gründer: 

- Kjenn etter at du har et stort nok engasjement for det du jobber med, for det krever masse tid og mange år å få en startup opp å gå.

- Du må være fleksibel og dynamisk. Kanskje grunnidéen med startupen må endres på grunn av behovet i markedet.

- Ikke vær redd for å lansere ting. Det er viktig å teste ut hva folk bryr seg om og vil bruke.

- Vær åpen for at du ikke sitter på fasiten selv, men at brukerne og de du vil engasjere, også sitter på svaret. Det er de som vet hva de vil ha.